Salon dolup taştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi işbirliğinde "Barut Fıçısı" adlı tiyatro oyunu gösterime sunuldu. Ücretsiz olarak t

Tekirdağ 7.12.2018 17:06:00 0
Salon dolup taştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi işbirliğinde "Barut Fıçısı" adlı tiyatro oyunu Kapaklılı ve Çerkezköylü tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda önceki gün saat 20:30’da gösterime sunulan tiyatroya izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. Salonda yer kalmayınca çoğu izleyici oyunu ayakta izlerken, salona alınmayan izleyiciler tepki gösterdi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

3 Aralık Engelliler Günü kapsamında sahnelen tiyatro oyununa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

OYUNUN KONUSU ŞÖYLE

 

Makedon Yazar Dejan Dukovski'nin kaleme aldığı ve Yıldıray Şahinler tarafından uyarlanan "Barut Fıçısı" adlı tiyatro oyununda Yıldıray Şahinler, Ruhi Sarı, Aşkın Şenol, Faruk Akgören, Aytek Önal, Başak Gümülcineli, Rüya Önal, Erkan Can rol aldı. Oyunun konu ise şöyle, “Barut Fıçısı” kapitalizm karşısında yenilen bir sistemin doğurduğu acıları, psikolojik travmaları; dostluğun, kardeşliğin yok oluşunu aktarıyor izleyenlere. Yugoslavya'nın bir parçası olan Makedonya, birbiriyle iç içe girmiş ulusların yılarca süre gelen barış huzurunun tükendiği bir noktadır. Bu noktadan sahneye aktarılan öykü, trajik yeni dünya sistematiğinin ne denli kanla beslendiğinin açık kanıtıdır.

 

ÇOCUKLAR İÇİN OLUMSUZ ÖRNEK OLUŞTURABİLECEK SAHNELER YER ALDI

 

Tiyatro gösterimi için hazırlanan afişlerde akıllı işaretlerin bulunmaması nedeniyle aileler tiyatroya çocuklarıyla gelirken, tiyatroda çocuklar için olumsuz örnek oluşturabilecek sahneler yer aldı. Oyun sırasında ise bazı veliler salondan ayrıldı.

 

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Yaklaşık 2 saat süren tiyatro oyununun sonunda protokol üyeleri tarafından oyunculara çiçek ve plaket takdim edildi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10