"Okul Güvenliği ve Eğitim" toplantısı yapıldı

Çerkezköy "Okul Güvenliği ve Eğitim" toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yapıldı. Toplantıda öğrenci eğitim ve güvenliği için gerekli tedbir ve

Çerkezköy 10.12.2018 16:13:00 0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “İlçemizde dört anaokulu, 15’er ilkokul ve ortaokul, 11 lise, 2 özel eğitim okulu ve halk eğitim merkezi, mesleki eğitim ve rehberlik araştırma merkezi bulunmaktadır. MEB ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ gereği çevresel riskler ve okulların fiziksel güvenlikleri göz önünde bulundurularak risk analizine dayalı plan çerçevesinde okul kolluk görevlileri, güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ve okul giriş çıkış saatlerine göre ekipler belirlenmiş birinci ve ikinci öncelik dereceli ilkokulu, ortaokul ve liselerin tamamına ‘Özel güvenlik görevlisi’ görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazıları gereği öğrencilerin okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zamanda güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer alışkanlıklardan korunmaları, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamları sağlanarak topluma yararlı, ruh ve beden sağlığı yerinde, kendine güvenen, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri için bütün paydaşların işbirliği ile okul güvenliği önlemleri alınmıştır” dedi.

 

POLİSLER GÖREVLENDİRİLDİ

 

Gümüş “  Polis bölgesinde birinci derece riskli Raif Dinçkök Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mevlana ilk ve ortaokullarında beş polis görevlendirilmiştir. Ayrıca okullarımızda günlük, haftalık ve 15 günde ayda bir okul polis okul jandarması tarafından okul güvenliği raporları tutulmaktadır. Birinci dereceli okullarda her gün, ikinci dereceli okullarda haftada, üçüncü derece okullarda 15 günde dördüncü derece okullarda ayda bir mutat denetimler yapılmaktadır. Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okullar çevresinde kafe, internet salonu market büfe, kamuya açık yerlerde çocuk narkotik, asayiş ihtiyaç duyulan ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimler yapılmaktadır. Okul giriş çıkışlarında asayiş artırılmıştır. Olumsuz etkilendiği değerlendirilen metruk binalar belediye tarafından yıkılmaktadır. Çocuklara sigara alkol satışı yapanlar ilgili 5327 sayılı kanunun 194.madde gereği işlem yapılmaktadır. Okul kantin denetimleri de devam ediyor” dedi.

 

 “2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

İlçenin her yıl artan nüfusuyla birlikte 60-70 derslik ihtiyacının doğduğunu kaydeden Gümüş “ Hayırseverlerimiz ve devletimizin yatırımlarıyla okullarımızı ilçemize kazandırıyoruz. Kent güvenlik okul sistemiyle birlikte dört okulumuzda kamera sistemi kurulmuştur. Zeki Algur İlkokulu ve Kızılpınar’da yeni açılan okulumuzda sadece alarm sistemi yoktur. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 33 bin 843 olan öğrenci sayımız şimdi ise 36 bin 466 olmuştur. İkili eğitim 2016’da yüzde 75,56 iken bu yıl bu rakamları ilkokulda yüzde 39,43’e, ortaokulda ise yüzde 29,15’e düşmüştür. 2019 itibariyle inşallah tekli eğitime geçeceğiz” diye konuştu.

 

“TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

 

Gümüş’ün ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban“ Bizler Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Eğitim konusunda bizlere aksaklıkları lütfen bildiriniz. Bu toplantının amacı bizim yaşadığımız aksaklıkları bizleri bildirmenizdir. Farklı bir sorun varsa onları bize iletmeniz içindir. Sizlerden gelen tüm talepleri değerlendireceğiz” dedi.

 

TÜM ÇABAYI GÖSTERMESİ GEREKİYOR

 

Abban“ Çağımızda teknolojik bağımlılık var. Bunlardan daha önemlisi ise madde bağımlığı var.Madde bağımlılığı ile ilgili tüm okullarımızda tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak bu yeterli değildir. Çünkü bütün her kesimin madde bağımlılığı konusunda üzerine düşen çabayı göstermesi gerekiyor. Geçtiğimiz hafta engelliler haftası nedeniyle dernek binasını ziyaret ettim. Engelli bireylerimizi servis şoförlerinin almadığını duyunca üzüldüm. Bütün toplu taşıma araçlarının engelliler ile ilgili gerekli araç gereç ile ilgili tüm tedbirleri alması gerekiyor. Engelli bireyi müsait olduğu halde almayanın lütfen plakalı ile bize bildirin. Biz o şoför hakkında gerekeni de yaparız” diye konuştu.

 

TEK TEK NOT ALDILAR

 

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş gelen talep ve şikayetleri dinleyerek tek tek not aldılar. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ‘Okul Güvenliği ve Eğitim’ toplantısına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, servisçiler, veliler katıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10