Üniversite öğrencileri uygulamalı eğitimlere başladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalanan"Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü" kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Ã??

Tekirdağ 12.12.2018 17:25:00 0
Üniversite öğrencileri uygulamalı eğitimlere başladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında geçtiğimiz haziran ayında “Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıfı öğrencileri eğitimlere başladı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İtfaiyesinde düzenlenen eğitimlerde teorik ve uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimleri veriliyor.

 

YAKLAŞIK 3 AY SÜRECEK

 

Protokol çerçevesinde verilecek eğitimlerde işe hızlı adaptasyonu sağlamak, iş kazalarının önüne geçmek, öğrencilik dönemindeki teorik derslerin uygulamalı tekrarı ve motivasyonun sağlanmasının hedeflendiğini belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Yaklaşık 3 ay sürecek olan eğitimlerde; itfaiye iş bilinci, itfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, araç gereç kullanımı, merdivenli aracı kullanma teknikleri, yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, psikolojik etkenler, olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri gibi konular hakkında bilgilendirme yapılacak” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10