'Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' anlatıldı

Çerkezköy Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliği tarafından  'Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' konulu eğitim semineri düzenlendi. Çerkezköy Belediye

Çerkezköy 13.12.2018 16:14:00 0

‘Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri’ konulu semineri Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyetine devam eden Kızılpınar Mahalle Evi Kursiyerleri katıldı.

 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

 

Yaptığı bilgilendirmede sağlıklı yaşam için beslenmenin çok önemli olduğunu ifade eden Türk Böbrek Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü Ali Arda, düzenli ve sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma, ideal kiloda kalma ve kendini iyi hissetme noktalarında çok önemli olumlu etkilerinin bulunduğunu kaydetti.

 

DEVLETE MALİYETİ 2 MİLYAR DOLAR

 

Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü Ali Arda, sağlıklı ve düzensiz beslenme böbrek ve kalp hastalıklarına, şeker ve felce, kemik erimesi ile kansere neden oluyor. Türkiye nüfusunun yüzde 30.2’si hipertansiyon, yüzde 12.6’sı şeker ve yüzde 22.2’sinin ise obezite hastası.  Her 7 kişiden birinin böbrek hastası olma ihtimali veriler ile ortaya konuldu.  Kronik böbrek hastalığına yakalanan biri ya diyalize girmesi ya da nakil olması gerekiyor. Şu anda Türkiye’de 60 bin böbrek hastası diyalize giriyor ve bunun Devlete maliyeti 2 milyar dolar.  Bu ciddi bir yük” dedi.  

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10