"İyi Tarım Uygulamaları ve Biyoteknik Mücadele" anlatıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Meyve Üreticileri Derneği üyeleri, iyi tarım uygulamaları ile üretim yapmakta olan ve uygulamaya dahil olacak meyve üreticilerine yönelik " İyi Tar?

Tekirdağ 14.12.2018 14:15:00 0
"İyi Tarım Uygulamaları ve Biyoteknik Mücadele" anlatıldı

Eğitimde iyi tarım uygulamaları mevzuatı konularında sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri tartışılırken,  bitki sağlığı konusunda mücadelenin sadece kimyasal mücadele olmadığı ifade edilerek Biyoteknik Mücadele konularında da bilgi verildi.

 

KATILIMCILARA KATILIMCI BELGESİ VERİLDİ

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca  "İyi tarım çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığını koruyan, kaliteli, sürdürülebilir bir sistem sistemdir. Üründe kalıntı kontrollerinin yapılması nedeniyle kalıntısız ürün ile birlikte tüketici de korunur. Üretimde kimyasalların kullanımının azaltılarak daha etkin ve zamanında mücadele yapılabilmesi için Biyoteknik Mücadele unsurlarının kullanılması ile kullanılan kimyasalların çevresel olumsuz etkilerinin de önüne geçilecektir" dedi. Toplantı katılımcılara katılımcı belgesi verilmesiyle son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10