Toprak: Termik santralin iptali çiftçimizi sevindirdi

Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları arasında bulunan Pınarça Mevkii'ne yapılması planlanan Kömürlü Termik Santralin iptal edilmesi kararını değerlendiren Çerkezköy Ziraat Odası Baş

Çerkezköy 17.12.2018 15:23:00 0
Toprak: Termik santralin iptali çiftçimizi sevindirdi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Bölgemizde Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içerisine yapılmak istenen Kömürlü Termik santralin iptal edilmiş olması bölge çiftçileri olarak bizleri sevindirdi. İnşallah bundan böyle de bu konu gündeme gelmez. Eğer bölgemizde termik santral yapılmış olsaydı tamamen bitecekti ve tarım, çevre, akarsular olmak üzere her şey büyük zarar görecekti ve bu bölge yaşanmaz bir hal alacaktı. Zaten tarım alanlarımız bölgemizdeki sanayi nedeniyle azaldı. İptal edilmesi hayırlı olmuş. Zaten daha önce de gerek Çerkezköy Belediyesi gerek Kapaklı Belediye’sinin termik santrallerin bulunduğu yerlere çiftçi temsilcisi olarak bizler de giderek termik santrallerin kurulduğu bölgelere verdiği zararları görmüştük. Termik santralin iptal edilmesi konusunda kimlerin emeği var ise emeği geçen herkese çiftçiler olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TARIM ALANLARIMIZ DA KURTULDU

 

Toprak, “Termik santralin iptal edilmiş olmasıyla birlikte tarım alanlarımız kurtuldu. Doğamız, akarsu, yer altı sularımız ve insanlarımızda kurtuldu. Bölgemizde zaten yeteri kadar sanayi kuruluşu var bunların bazılarının bölgeye verdiği zararları var.  Bölgemizde kömürlü termik santral kurulması gündeme geldiğinden bu yana çiftçiler olarak bizler de diken üzerinde endişeli şekilde bekliyorduk. Enerjiye karşı değildik ama kömürlü termik santral kurulmasını istemiyorduk. Bölgemizde enerji üretimi yapılacaksa zararı olmayan güneş, rüzgar tribünlerinden yapılmasını istiyorduk” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10