'Bir Kadın Hikayesi Öykü Yarışması' düzenleniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kadınların gözüyle yaşanmış kadın hikâyelerinin kaleme alındığı öykü yarı?

Tekirdağ 17.12.2018 16:24:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı arttırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak ile kadınların aileleri ve çevreleri ile daha güçlü bir iletişim kurmasının yolunu açmak amacıyla “Bir Kadın Hikayesi” Öykü Yarışması düzenlediğini kaydeden Başkan Albayrak, “Yapılacak değerlendirme sonucunda birincilik olarak 10 bin TL, ikincilik ödülü olarak 7 bin 500 TL, üçüncülük ödülü olarak ise 5 bin TL verilecek. Mansiyon ödülü olarak ise 3 bin TL verilecek. Ayrıca, yine değerlendirme sonucunda yayınlanmaya değer bulunan eserler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından basılacak olan “Bir Kadın Hikayesi: Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi”nde yer alacak” dedi.

 

YARIŞMA ŞARTNAMESİNİN EDİNİLMESİ GEREKİYOR

 

Albayrak; “Kadın yazarlara açık olan ve güçlü kadınlar, ezilen kadınlar, örnek kadınlar, kahraman kadınlar, çileli kadınlar, başarılı kadınlar, kimsesiz kadınlar gibi konular çerçevesinde aileden ve çevreden derlenen öykülerin yazılması beklenen yarışmaya başvuru için www.tekirdag.bel.tr web sitesinden yarışma şartnamesinin edinilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

VERDİĞİMİZ DESTEK BU DURUŞUMUZUN ÖRNEKLERİNDEN BAZILARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların toplumda yaşadıkları sorunların takipçisi olduklarını kaydeden Albayrak; “Biz sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş bir büyükşehir belediyesiyiz. Bu anlayıştan yola çıkarak kadınlarımızın her daim yanında ve kendilerinin destekçisi konumundayız. Gerek istihdam, gerek ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz kadın dayanışma evleri gerekse de kadın üreticilerimize verdiğimiz destek bu duruşumuzun örneklerinden bazılarıdır” dedi.

 

AMACIMIZ KADINLARIN KENDİ ÖYKÜLERİNİ KENDİLERİNİN ANLATMASINI SAĞLAMAK

 

Kadınların yaşadıkları sorunları ya da ortaya koydukları başarıları, kahramanlıkları anlatmaya, toplumda paylaşmaya ihtiyaçları olduğunu kaydeden Başkan Albayrak; “Çünkü sorunlar paylaşıldıkça, dayanışma içinde olundukça giderilebilir. Başarıları ise ne kadar çok örneklendirirsek başka kadınlara o kadar fazla ilham kaynağı olacaktır. Biz de bu amaçla ‘Bir Kadın Hikayesi Öykü Yarışması’nı düzenliyoruz. Amacımız kadınların kendi öykülerini kendilerinin anlatmasını sağlamak ve onları hem sanat alanında hem de toplumda görünür kılmak” ifadelerine yer verdi.  

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10