1 yılda 780 kişiye danışmanlık hizmeti verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kad

Tekirdağ 18.12.2018 15:04:00 0
1 yılda 780 kişiye danışmanlık hizmeti verildi

Açıldığı 1 Eylül 2016 tarihinden bu yana Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet danışmanlığı veren  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin şiddet gören kadınların  vatandaşların uğrak noktası olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Müdürü Psikolog Beril Buket Bağcı, ilçe genelinde aile içinde çeşitli şiddete maruz kalan  her yaştaki kadınlara  iki psikolog, bir sosyal hizmet çalışanı, bir büro görevlisi ve bir güvenlik görevlisi olmak üzere beş personel ile en iyi şekilde hizmet verdiklerini belirtti.

 

MERKEZİMİZDEN 2018’DE 780 KİŞİ HİZMET ALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nden 2018 yılında 780 kişinin hizmet aldığını kaydeden Beril Buket Bağcı; “Hizmet alan 780 kişi psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet danışmanlığı alanların da aldıkları hizmetler nedeniyle bin 225 kişi ile  görüşme gerçekleştirdik. Yapılan  bu görüşmelerde 625 kişi psikolojik danışmanlık hizmeti, 600 kişiye de sosyal hizmet danışmanlığı hizmeti sağladık” dedi.

 

HİZMET ALANLAR VATANDAŞLARIMIZIN  YÜZDE 92’Sİ ALDIKLARI HİZMETTEN MEMNUN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Müdürü Psikolog Beril Buket Bağcı verilen hizmetlerden vatandaşların memnun olduğunu da kaydederek, “Merkezimizden hizmet alanlara verdiğimiz hizmet sonrası memnun kalıp kalmadıklarını soruyoruz ve bizlere verdikleri cevap şöyle oluyor. Alınan hizmet ve personel niteliği, merkezin fiziksel koşullarının iyi olması,ulaşımın kolay olması, kendilerine gösterilen yakın ve sıcak ilgi olması olduğunu söylüyorlar. Bu memnuniyetin yüzde 92 oranında olması bizlerin hizmet almak için merkezimize gelen vatandaşlarımıza verdiğimiz özverili çalışmamızın özelliklede merkezimizin  bu konudaki hizmetinin önemini ortaya koymaktadır.”ifadelerini kullandı.

 

MERKEZİMİZE EN ÇOK 31-40 YAŞ ARALIĞINDAKİ KADINLAR  BAŞVURUYOR

 

Bağcı,    “Kadın danışma merkezimizden hizmet almak için müracaat edenler en çok 31 yaş ile 40 yaş arasındaki kadınlarımız başvuruyor. Merkezimizden danışmanlık hizmeti almaya gelen her yaştaki insanımızla teke tek görüşmeler yapıyor ve alacakları danışmanlık hizmetine göre bu bir saat ile iki saat arasında değişiyor. Bizler merkezimizde gizlilik ilkesine bağlı kalarak sürdürdüğümüz çalışmalarla danışanların taleplerini olumlu yönde yerine getiriyoruz. Danışanların, katılımcı, üretken, kendine yetebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı oluyor ve onların sorun çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

 

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ VE ŞİDDETLE MÜCADELEDE MERKEZLERİMİZ AKTİF ROL OYNAMAKTADIR

 

Bağcı; “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddetle mücadele konusunda ilimizde aktif rol oynayan Kadın Danışma Merkezlerimiz, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde hizmet vermekte olup, şimdiye kadar toplumsal cinsiyet, aile içi iletişim, şiddetle mücadele, ebeveyn-çocuk ilişkisi, sınav kaygısı ve akran zorbalığı gibi bir çok  önemli konularda da zaman zaman vatandaşa bilgilendirme semineri düzenlenmektedir” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10