Yeni dönemde Çerkezköy daha fazla hizmet alacak

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin 25 Kasım tarihinde yapılan 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 5. kez şube başkanlığına seçilen Murat Koçak'a hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy 18.12.2018 16:47:00 0
Yeni dönemde Çerkezköy daha fazla hizmet alacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 25 Kasım tarihinde yapılan 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 5. kez şube başkanlığına seçilen Murat Koçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Albayrak, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve şube yönetim kurulu tarafından karşılandı. 26.Dönem Tekirdağ bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Ordu da hazır bulundu.

 

GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLEDİ

 

Dün saat 14.30’da düzenlenen ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ”Yeni dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden atanmamdan sonra ilk ziyaretimi sizlere yapıyorum. Sizin genel kurulunuzda da bulunmuştum. Yeniden göreve seçilmeniz dolayısıyla size yeni dönemde de başarılar diliyor görevinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK NÜFUS ARTIŞI YAŞANDIĞI YER ÇERKEZKÖY

 

CHP’li belediyeler olarak yeni dönemde belediyelerde çalışanlara 2 bin 200 TL asgari ücret verilecek ve bu ücretin altında çalışan olmayacağını kaydeden Albayrak; “Çalışanların ekonomik durumları göz önüne alınarak partimizin genel merkezi tarafından alınan iyi bir karar oldu. Siz sendika olarak da üyelerinizin ekonomik durumlarını göz önüne alarak yüzyılın sözleşmesini yaptınız. Biz göreve geldiğimizde Çerkezköy’ün 112 bin nüfusu vardı şimdi 170 bin. Tekirdağ il olarak da 875 bindi son sayımda bir milyon 75 bin. Ocak Ayı sonunda açıklanacak yeni nüfus sayımı ile bu rakam daha da artacak. Son birkaç yıl içinde Çerkezköy’ün nüfusu 50 bin arttı. Türkiye’nin en çok nüfus artışı yaşandığı yerde Çerkezköy’dür. Çerkezköy’den sonra en çok nüfus artışı yaşanan ilçelerimiz Çorlu, Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçeleridir. Çünkü Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’da sanayi olması nedeniyle en çok göç alan yerlerdir” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR OLMAMIZDAN SONRA BÜTÜN HİZMETLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILIYOR

 

Tekirdağ’ın büyükşehir olduğu günden itibaren il genelinde bütün hizmetlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlanıldığını kaydeden Albayrak; “Büyükşehir olmadan önce her belediye yapacağı hizmetleri kendileri yapıyordu. Örneğin Çerkezköy’ün 70 caddesi varsa bunun 50 caddesi büyükşehirin caddesi. Her ilçemizde yapılması gereken hizmetleri yapmaya özen gösterdik. Büyükşehir yavaş yavaş oturmaya başladı. Tekirdağ yakında her alanda bir vizyon kenti olacak. Tekirdağ gerek sanayi vizyonu gerek tarım ve turizm konusunda önemli bir kent. Biz bunlara önem veriyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E HİZMETLER DAHA DA ARTACAK

 

2. dönemde Çerkezköy’e hizmetlerin daha da artacağını kaydeden Albayrak; “Özellikle şunu belirtmek istiyorum belediye başkanlığına talip olanlar uykuyu sevmeyecek. Kendini tamamen hizmete adayacak. Geçmişte Çerkezköy iki defa sel baskınına uğradı. Bunu da Çerkezköy’de Vahap başkan ile güzel bir çalışma sonunda hallettik. Çerkezköy’ün ve halkının ihtiyaç duyduğu kültür sarayı, olimpik yüzme havuzu yapılıyor. Daha birçok hizmet yapıldı. Vahap Başkan’ın yeniden aday gösterilmesinden mutluluk duydum. İnşallah seçilirsek yine birlikte çalışacağız ve Çerkezköy’e çok daha fazla hizmetler yapacağız. Çerkezköy ilimizin olduğu kadar ülkemizin de en önemli bir sanayi kenti” şeklinde konuştu.

 

TERMİK SANTRALİN İPTALİ YERİNDE BİR KARAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içerisine yapılması planlanan kömürlü termik santralin iptal edilmesi konusunda da, “Kömürlü termik santralin iptal edilmesi çok yerinde bir karar. Keşke geçmişte bu konuda tartışmalar yaşamasaydık.Termik santrallerin bulunduğu yerlerde büyük sıkıntı var. İlimiz Doğu ve batı olarak iki kısımdır ve nüfusun en yoğun olduğu yerlerde Çerkezköy, Çorlu,kapaklı ve Ergene ilçeleridir. En kalabalık yere termik santral yapmak yanlıştı. Ancak bu yanlıştan dönülmüştür. Çerkezköy halkı termik santral kurulmaması konusunda çok bilinçli bir karar vermiş ve mücadele etmiştir” dedi.

 

 ÇERKEZKÖY’ÜN ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜME KAVUŞTU

 

Albayrak, Çerkezköy’deki ulaşım konusunda basının sorularını şu şekilde yanıtladı, “Çerkezköy’ün şehir içi ulaşımı büyük ölçüde çözüme kavuştu. Durak istenilen yerlere durak da konulacak. Bildiğiniz gibi burada tek yön uygulamasına geçilmeden önce kent trafiğinde büyük sorun yaşanıyordu.  Tek yöne dönüldü. Elbette yolcu durakları da konulacak ancak bu tek yönün bir sonucunu görmek lazım. Belediye konulacak yerleri tespit etsin şuralara konulsun dediğinde biz koyarız. Bu ayrıca UKOME’de bir kişinin alacağı kararla olmuyor. Burada 20 kişi görev alıyor. İlçe belediye başkanlarımız da sorunlarını görüşlerini bu konuda aktardı. İnşallah yeni dönemde çok daha iyi olacak.”dedi.

 

BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da, “Türk Metal Sendikası olarak bizim amacımız, üretmek, kazandırmak ve kazanmak. Bizler de hakça bir pay almak istiyoruz. Biz çalıştığımız işyerlerinde asgari ücreti 2 bin TL’ye  çekip enflasyon farklarını almak istiyoruz. Şu anda bin 600 TL olan asgari ücret insanlara yetmiyor. İnsanlara günün koşullarına göre yaşamını sürdüreceği bir ücret verilmesi lazım. Biz sendika olarak sadece üyelerimize ücret konusunda değil, eğitim ve tatil yapmalarına da yardımcı oluyoruz” dedi.

 

KADİR BAŞKANA HERKESİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

 

Ziyarette hazır bulunan Mustafa Ordu da, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak gerçekten güzel bir çalışma yaptı. Özellikle altyapı yaptı. Herkesin ve herkesimin Kadir başkanı bu dönemde belediye başkanı olması için sahip çıkması lazım. Tekirdağ’ın bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan bir alt yapısı var bu da Kadir Başkan sayesinde yapıldı”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10