Akay'dan dadaşlara ziyaret

İlçe dernek ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam Kızılpınar mahallesinde Erzurumlu vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan

Çerkezköy 19.12.2018 11:39:00 0
 Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Kızılpınar Mahallesinde Erzurumlu vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

 

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM DEDİM”

 

Çerkezköy’ün, Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşlarımızın buluştuğu bir kent olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Biz büyük bir aileyiz. Bu bilinçle doğumdan ölüme, her an vatandaşın yanında, derdine derman olmaya çalışan bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ettik. Bu anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. 2014 seçimleri öncesinde ‘Çerkezköy Sevdası’ diyerek bir yola çıktım. Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETTİK”

 

Hizmet süresi içerisinde ilçe merkezinde ve mahallelerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Akay “ Kapalı Pazar yerini açtık ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kültür merkezinin temelini attık. Kentimize yeşil alanlar oluştururken, parkları tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Cesaretle altyapı çalışmalarına başladık. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavakdere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları sonuna kadar kullandık. Çerkezköy’de adım adım, sokak sokak hizmet ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Milli Bayramlarda Çerkezköy’ü bir araya getirecek çalışmalar gerçekleştirdik. Her an vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

 

“ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

 

Göreve geldiklerinde Kızılpınar mahallesinin içme suyu hattının yapıldığını fakat yolların onarılmadığını kaydeden Akay “ Bir karar vermek zorundaydık. Ya kolay yolu seçip bozuk yolları onaracaktık. Ya da zor yolu seçip Kızılpınar’ı yıllardır görmezden gelinen altyapı sorunundan kurtaracaktık. Biz zor olanı seçtik. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 84 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı yaptıktan sonra 240 sokak ve 17 caddede yol ve kaldırım çalışmalarını tamamlama noktasına geldik. Kızılpınar Mahallemizin çehresini değiştirdik. Kızılpınar Kocameşe piknik alanında revizyon çalışmaları yapıldı ve vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Büyükşehir Belediyemizin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar Mahallemize 21 derslikli bir okul kazandırdık ve adını da Mustafa Kemal Ortaokulu koyduk. Yeni okul alanları oluşturduk. Eski belediye binasında Jandarma Noktası oluşturduk. Kapalı Pazar Yeri yaptık. Yeni Pazar yerimiz en kısa zamanda hizmete açılacak” diye konuştu.

 

“DAHA İYİ HİZMETLER YAPILACAK”

 

2019 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere kısa bir zaman kaldığını kaydeden Akay”  Önce bir aday adaylığı, sonrasında da adaylık süreci yaşanacak. Diğer adaylar Çerkezköy’e daha iyi hizmetler yapacaklarını anlatacaklar. Benim önceliğim kalan 6 aylık görev sürem boyunca devam eden işlerimizi tamamlamak olacak. Sonrasında, yarınlara dair hayallerimizi, sizlere sorduğumuz sorulara verilen cevaplar ile oluşturacağımız seçim beyannamemizi ortaya koyacağımız bir süreci yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10