BAL'da ilk devre tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de ilk yarı tamamlanırken, 11.Grupta ilk devreyi Modafenspor 28 puanla lider olarak tamamladı. BAL 11'inci Grup'ta ilk yarının son haftasında oynanan 7 karşılaşmada fileler tam 25 kez h

19.12.2018 15:14:00 0
BAL

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta oynanan karşılaşmaların ardından ilk devreyi Modafenspor lider olarak tamamladı.

 

MODAFENSPOR LİDER KAPATTI

 

22 Eylül’de oynanan ilk hafta maçlarıyla başlayan Bölgesel Amatör Ligde ilk devre Pazar günü oynanan yedi karşılaşma ile tamamlandı. BAL 11. Grup'ta ilk yarıyı Modafenspor 28 puanla lider, Kartalspor ve Edirnespor da 27'şer puanla ikinci ve üçüncü sırada tamamladı. Ligin ilk devresinde en fazla galibiyet ve beraberlik alan takım Edirnespor olurken, mağlubiyet yüzü görmeyen tek takım ise Kartalspor oldu. Grup'ta ilk yarı en fazla gol atan takım 28 golle Modafenspor oldu. 60 gol ile kalesinde en çok gol gören İstasyonspor, 4 golle de en az gol atan takım oldu. Ligin ilk yarısını son sırada tamamlayan İstasyonspor galibiyet ve beraberlik yüzü görmemesi nedeniyle ilk yarıyı puansız kapayan tek takım olarak kaldı.
 

LİDER ÜÇ PUAN İLE KAPATTI

 

Haftaya lider durumda giren Modafenspor deplasmanda Kavaklıspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Modafenspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle öne geçti. Kalesinde bir gol görmesine rağmen oyundan kopmayan konuk ekip kaydettiği golle karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile Modafenspor ilk devreyi 28 puanla lider durumda tamamlarken, Kavaklıspor ise 9 puanda kaldı.

 

İLK DEVREYİ İKİNCİ SIRADA TAMAMLADI

 

Bölgesel amatör lig 11.grupta mücadele eden Kartalspor ligin ilk devresinin son haftasında kendi sahasında ağırladığı Adaspor takımını 2-1 yendi. Bulvar Kubilay Köse stadında tamamen dolu tribünlerin önünde  oynanan maçı Kocaeli ve Sakarya bölgesi hakemleri Volkan Kırbaş, Bülent Eraykutay, Bahadır ileri yönettiler. Maça taraftarının desteği etkili başlayan Kartalspor arzuladığı gole ilk devrenin son dakikalarında ulaştı. Karşılaşmanın 45’inci dakikasında Okan Bebek’in golüyle öne geçen Kartalspor ilerleyen bölümlere doğru farkı artırmaya çalıştı. Maçın ilk devresi Kartalsporun 1-0 galibiyeti ile sona ererken, Kartalspor 80’inci dakikada Okan Demir ile farkı ikiye çıkardı. Adaspor golden hemen sonra Serhat Görmen ile farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kartalspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Kartalspor aldığı bu galibiyet ile ligde oynadığı 13 maçta 7 galibiyet 6 beraberlik 27 puanla namağlup olarak 11.grupta 2.sırada yer aldı.Adaspor ise ilk devreyi 18 puanla onuncu sırada tamamladı.

 

EDİRNESPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta Edirnespor deplasmanda Bigaspor ile karşı karşıya geldi.Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan iki ekip ilk dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlerleyen bölümlere doğru taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Bigaspor geliştirdiği ataklarda Edirnespor kalecisi Ahmet’i ve savunmasını geçemedi. Karşılaşmanın ilk devresi ile golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran konuk ekip Edirnespor sağlı sollu ataklarla gol aradı. Edirnespor arzuladığı golü ise karşılaşmanın 70’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Uğurcan Köse düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Edirnespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Edirnespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi ekip Bigaspor ise geliştirdiği ataklarda arzuladığı beraberlik golünü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnespor bu üç puan ile birlikte ilk devreyi 27 puanla ikinci sırada tamamlarken, Bigaspor ise 20 puanla tamamladı.

 

TEKİRDAĞSPOR DÖRT KÖŞE

 

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Tekirdağspor deplasmanda Uzunköprüspor’u 4-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 16’ıncı dakikasında Tekirdağspor sağ Kanattan getirdiği topu ceza sahasında Murat Yılmaz’ın önünde kaldı. Murat Yılmaz’ın plase vuruşu ile Tekirdağspor 1-0 öne geçti. Gelen golle birlikte moral bulan Tekirdağspor 37’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağdan Bülent Kancıoğlu’nun ortasında arka direkte topa iyi yükselen Yekta Berk Kahraman farkı 2’ye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresi Tekirdağspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, 64’üncü dakikada fark üçe çıktı.Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında sol kanattan Hamit Can Mutlu getirdi. Ceza sahası içinde Murat Yılmaz Farkı 3 çıkardı. Maçın 72 dakikasında Tekirdağspor 4. Golü buldu. Son haftalarında formda isim Hamit Can Mutlu, Ceza sahası dışından nefis vurdu. Farkı 4 çıkardı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Tekirdağspor maçı 4-0 aldı. Tekirdağspor bu galibiyet ile puanını 19 yaparken, Uzunköprüspor ise 18 puanda kaldı.

 

İLK DEVREYİ FARKLI MAĞLUBİYET İLE KAPATTIK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta ilk devrenin son karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti.  Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköy Doğanspor taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın ilk dakikalarında 1911 Çerkezköy Doğanspor daha atak göründü.  Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Çanakkale Dardanelspor geliştirdiği organize atakta golü buldu. 28’inci dakikada gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında Furkan’ın pasıyla ceza sahası içine giren Abdul Basıt Adam düzgün vuruş ile kaleci Sedat’ı avlayarak takımını deplasmanda öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.  60’ıncı dakikada hızlı çıkan Çanakkale Dardanelspor’da 1911 Çerkezköy Doğanspor’un savunmasının hatasını iyi değerlendiren Abdul Basıt Adam kaleci Sedat ile karşı karşıya kaldı. Sedat’ı da çalımlayarak topu boş ağlara gönderen Abdul Basıt Adam kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.  Farkın ikiye çıkmasının ardından 1911 Çerkezköy Doğanspor oyun disiplinden tamamen koptu. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan İlhan Faruk Es düzgün vuruş ile takımının üçüncü golünü attı. İkinci devre bulduğu iki golle rahatlayan Çanakkale Dardanelspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi.  75’inci dakikada ise gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında günün başarılı isme Abdul Basıt Adam’ın pasını iyi değerlendiren İlhan kendisinin ikinci takımının ise dördüncü golünü attı. 87’inci dakikada ise ceza sahası içinde Yusuf’un topa elle dokunmasıyla karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 1911 Çerkezköy Doğanspor’da topun başına geçen Hakan Tice’nin vuruşunu kaleci Tevfik mükemmel refleks ile çıkardı.

 

İLK DEVREYİ 14 PUANLA TAMAMLADIK

 

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise Halim Mert’in ortasında müsait pozisyonda Hakan Tice’nin kafa vuruşu yandan auta çıktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çanakkale Dardanelspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Beş hafta sonra mağlubiyet ile tanışan 1911 Çerkezköy Doğanspor ligin ilk devresini 14 puanla 11’inci sırada tamamlarken, deplasmandan önemli bir üç puan ile dönen Çanakkale Dardanelspor ise ilk devreyi 20 puanla yedinci sırada tamamladı.

 

ÇORLUSPOR 1947’DE KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan Çorluspor 1947 sahasında Yeşilköyspor’u konuk etti.  İlk yarının golsüz eşitlikle tamamlandığı müsabakada Çorluspor 1947 net fırsatlardan yararlanamadı. Üstüne üstlük bir de oyuncularına gösterilen kırmızı kartlar ile 9 kişi kalan rakibine üstünlük kuramayan Çorluspor 1947 sahadan 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Çorluspor 1947, 13 maçta topladığı 10 puan ile ligin ilk yarısını 12. sırada tamamladı.Yeşilköyspor ise ilk devreyi 23 puanla dördüncü sırada tamamladı.

 

ÇENGELKÖYSPOR GOLE BOĞDU

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grubun tek puansız ekibi İstasyonspor deplasmanda Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’ye konuk oldu. Mücadeleye iyi başlayan taraf ev sahibi ekip olurken İstasyonspor oldukça etkisiz kaldı. Karşılaşma Çengelköyspor’un 8-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Çengelköyspor’un gollerini Serdal Öz (4), Uğur Can (3) ve Eren Demir kaydetti.Bu sonuçla güçlü takımların arasında mütevazi kadrosuyla mücadele etmeye çalışan İstasyonspor ligin ilk devresini puan alamadan kapatırken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 22 puanla ilk devreyi beşinci sırada tamamladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10