Destek verenlere teşekkür belgesi verildi

TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nilüfer Ceylan ve TEMA Vakfı Kapaklı Temsilcisi Ali Ülger tarafından Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan 'Toprağına Sahip Çık' toplantısÄ

Çerkezköy 20.12.2018 17:19:00 0
 Destek verenlere teşekkür belgesi verildi

Toplantıda ilk konuşmayı yapan TEMA Vakfı Kapaklı Temsilcisi Ali Ülger; “Biz doğanın bir parçasıyız. TEMA Vakfı Gönüllüleri olarak Vakfımızın projesi olan iyilik peşinde koşarak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Biz Çerkezköy ve Kapaklı TEMA Vakfı gönüllüleri ile çok güzel çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın umutları var. Onların umutlarını yeşertmeye çalışıyoruz.  İyilik Peşinde Koşanlar Projesi ile doğanın korunması, geleceğimizin korunmasını ve çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadıkları bölgede doğayı ve çevrelerini korumaları konusunda eğitimler veriliyor. Bu konuda katkı ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.Ülger,“TEMA Vakfı’mızın ‘Dünyayı Kurtaran Adım’ projesi olan İyilik Peşinde Koşanlar Projesi, gençlerin, doğanın korunması, geleceğinde söz sahibi olmaları ve kendi yaşadıkları bölgelerdeki çevresel sorunlarla mücadele etmelerinin geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bu proje ile Türkiye’de seçilen 50 ilde 100 üniversite kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programına tabi tutulmuştur. Bu üniversitelerde gençler özel bir eğitim programıyla öğrendiklerini kendi yaşadıkları illerdeki yerel doğa sorunlarını  farklı bir bakış açıları ile ele alarak korunmasını ve çözüm  bulunması hedeflenmektedir.   Gençlerimiz ayrıca hem doğanın korunmasında hem de gelecek kuşaklara  bu konuda rehberlik edecektir. Bu nedenle bu konuda verilen eğitim hem çevresel sorunları tespit etmek ve bunlara mücadele etmelerini sağlamak hem de projenin başarıya ulaşmasını sağlayarak toprağı, çevreyi ve iklimi korumaktır” diye konuştu. Ali Ülger’in konuşmasının ardından ‘İyilik Peşinde Koşanlar Projesi’ne katkı ve destek verenlerin yaşamları slayt gösterisi ile sunuldu.

 

TEMA GÖNÜLLÜLERİ HER GEÇEN GÜN ÇOĞALMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

 

Slayt gösteriminin ardından konuşan TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nilüfer Ceylan da, “İyilik peşinde koşanların hikayesi 2017 yılında başladı. Bu iki ilçemizde 10 kişi ile yola çıktık. 2017 yılında TEMA Vakfımızın Ağaç Kardeşliği, İyilik  Peşinde Koşanlar Projesi’ne Çerkezköy ve Kapaklı olarak toplam 140 kişi destek verdi ve 7 bin 955 TL toplandı. 2017 yılında 80 çocuğumuza fayda sağladık. 19 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Maratonu’na katıldık. Bu maratona iki ilçemizden 70 kişi ile katıldı. Bu görünen resmi katılımımızdı. Ancak maraton günü bizlere ve projemize destek için Çerkezköy ve Kapaklı’dan gelen vatandaşlarımızla birlikte bu sayı bin 232 kişi oldu. İstanbul hariç diğer iller arasında en çok katılımla biz Tekirdağ olarak 6. sırada yer aldık. Maratonda en çok ilgiyi de bizler gördük. Maratonda toplam katılımcıların kat ettiği 764 kilometre oldu. Bizim grubumuzda 2 kişi 42 kilometre koştu. 2 kişi 15 kilometre koştu. 65 kişi de 10 kilometre koştu diğerleri de yaş guruplarına göre belirlenen kilometrelerde koştular. Türkiye genelinde de  bu projeye en çok destek veren Tekirdağ olarak 8. sıradayız”dedi. Nilüfer Ceylan’ın konuşmasının ardından TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği, İyilik Peşinde Koşanlar Projesi’ne destek verenlere TEMA Vakfı yönetimi tarafından gönderilen teşekkür  belgesi verildi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10