Başkanlığa yeniden Erol Buz seçildi

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği'nin cumartesi günü yaptığı Olağanüstü Genel Kurul'da tek liste ile seçime giren Erbuz İnşaat firmasının sahibi ve mevcut başkan Erol Buz yeniden başkanlığa

Kapaklı 23.12.2018 17:12:00 0
Başkanlığa yeniden Erol Buz seçildi

Hawthorn Suites By Whyndam’da düzenlene toplantı açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ile başladı. Ardından divan üyeleri belirlendi. Divan başkanlığına Adem Çil seçilirken, divan üyeliklerine ise Hakan Beceren ve Nursen Sert seçildi.

 

BAŞARI BENİM DEĞİL BİZİM OLACAK

 

Toplantıda konuşma yapan SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, “Elbette eksiklerimiz var, bunlar doğal şeyler. Önemli olan çoğunluğun sağlanabilmesiydi ve bu çoğunluğun bugün burada olduğunu görüyorum. Dernek olaylarında normaldir, birileri kızarken diğer bir kesim ise derneğini sahiplenir. Bugün de bu kızgınları ya da sahiplenenleri görmek için Olağanüstü kongremizi gerçekleştiriyoruz dedi. 2016’da olağan genel kurulu yaptıklarını ve başkan seçildiğini anımsatan Erol Buz; “Özeleştiride bulunmam gerekirse bu zaman zarfında çok etkin şeyler yaptığımızı düşünmüyorum. Eksiklerimiz ve noksanlarımız vardı. Fakat yeni dönemde, yeni kanlarla, yeni üyelerle daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Sonuçta bölgemiz için mücadele ediyoruz, yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden daha çok çalışacağız ve bu başarı benim değil bizim olacak‘’ ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMLER DÜZENLEDİK

 

Buz yaptığı konuşmada geçtiğimiz dönem dernek yönetimi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görevde olduğu sürede Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir şekilde ‘Mesleki yeterlilik kursu’ düzenlediklerini kaydeden Erol Buz; “Bu kurslarda 49 arkadaşımıza ‘Mesleki Yeterlilik Sertifikası’ verdik. Aynı eğitimi birkaç ay sonra yeniden devam ettirdik ve bu kez 48 arkadaşa sertifika kazandırdık. Yani eğitimler çerçevesinde 97 arkadaşımıza sertifika alma imkanı sağladık” dedi. Derneğin tanınması için kahvaltı programları düzenlediklerini de ifade eden Erol Buz; “Sosyal ve gündemdeki olaylara da kayıtsız kalmayarak bu konularda basın açıklamaları düzenledik” dedi.  

 

KAPAKLI TİCARET VE SANAYİ ODASI KURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

Önümüzdeki dönemde de Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulması için mücadele edeceklerini kaydeden Erol Buz; “Esnaf ve Sanaatkarlar Odası kurulması için Bilim ve Teknoloji Bakanımız ile görüşmeler gerçekleştirdik. Tabi Ankara’da Başbakanımızın danışmanı ve bazı milletvekilleri ile de görüştük. Bu tarz odaların kurulması siyasete dayanıyor ama yeni yönetimde yer alacak olan arkadaşlarımız daha aktif. Onlarla bunları başarabileceğimizi düşünüyorum. Derneğimizin yetişmesi ve büyümesi çok önemli. Misal Ergene’de de birçok hizmet eksik ve bizim bu emellerimize ulaşmamız halinde onlara da bir örnek teşkil edeceğiz. Belki de derneğimizin ikinci bir şubesini Ergene’de açacağız” dedi.

 

“DERNEK OLARAK BİR YERE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

 

Yıllara göre gelir gider hesapları hakkında da bilgi veren Erol Buz; Gelecek yıl üye sayısının artışı ile birlikte daha çok gider olacak. 2018 – 2019 için yaklaşık bütçe tahminini 20 bin TL. Dernek olarak bir yere ihtiyaç duyuyoruz. Maliyetlerimiz arasında en büyük önceliğimiz derneğimize bir yer kazandırmak. Yönetim olarak karar vererek daire veya büro tarzı bir yer kurup tüm esnafımızın ve iş adamlarımızın rahat edeceği bir ortama kavuşmalıyız” şeklinde konuştu.

 

YENİ YÖNETİM

 

Açılış konuşmasının ardından oylama yapıldı. Tek liste ile seçime giren Başkan Buz, yeniden başkan seçilerek güven tazelerken, dernek yönetiminde Murat Soytürk, Ünal Fırat, Necati İlhan, Nilgün Zaimoğlu, Nursen Sert, İsmail Taş, Murat Bakıral, Gökay Keleşoğlu, Selda Aytekin, Sedat Gültekin, Talha Beceren, Sevgi Aksoy. Denetim Kurulu listesinde ise Adem Çil, Alaattin Tepe ve Arif Yıldızlı yer aldı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10