Üvey evlat muamelesi görüyoruz

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta ilk devreyi istediği yerde tamamlayamayan 1911 Çerkezköy Doğanspor'da Başkan Aktaş Güler ve yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. 1911 Çerkezk?

25.12.2018 18:05:00 0
Üvey evlat muamelesi görüyoruz

Bugün saat 09.30’da Glory Area restaurantta gerçekleştirilen basın açıklamasına Kulüp Başkanı Aktaş Güler, yönetim kurulu üyeleri İlhan Tural, Ender Esen ve Yusuf Kılıç katıldı.

 

“BELEDİYE YEMEĞİ DE KESTİ”

 

Basın açıklamasında konuşan Kulüp Başkanı Aktaş Güler “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay her yıl yaptığı desteği bu yıl takımımıza yapmadı. Geçen yıl yaptığı yardımın üçte birini bu yıl yapsaydı kulübün maddi sıkıntısı olmayacaktı. Sezon öncesi gerçekten iyi transferler yaptı. Transfer döneminde kadromuza kattığımız beş oyuncumuz maddi nedenlerden dolayı başka kulübe gitti. Kulübümüzün parasal durumu kötü. Bizler de yönetim olarak kendi imkanlarımızla kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bizlere sezon öncesi verilen taahhütler yerine getirilmediği için bizleri zor duruma soktu. Ligin bitmesine bir hafta kala da belediye sporcularımıza verdiği yemeği de kesti. Buna gerçekten şaşırdık ve şok olduk. Takıma yemek verilmesinin yasak sorun yaratılacağı söylendi. 13 maç oynadık ve Belediye Başkanımız bir tek maçımıza gelmedi. Biz manevi olarak da yanımızda olmasını istedik ve kendisi yanımızda olmadı” dedi.

 

“ÜVEY EVLAT MUALEMESİ GÖRÜYORUZ”

 

Güler “ Belediye Başkanımızla yaptığım görüşmede kulübe neden destek verilmediğini sordum. Benim kulüp başkanı olmamdan rahatsızsanız görevi başka arkadaşa devredebilirim dedim. Kendisi rahatsız olmadığını ve kulübe destek veremeyeceklerini söyledi.  Ancak Kızılpınarspor ve diğer kulüplere yardım yapılıyor. Bunu da herkes biliyor. Kulüp olarak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Tek temennimiz kulübün ayakta kalması ve kendisini sıkıntıya sokmadan giderlerinin karşılanmasıdır. Kulüp bu kentte yaşayan herkesin kulübüdür. Bizler bugün varız yarın da yokuz. Bu nedenle kulübe tüm kuruluşların, esnafların ve sporseverler dahil olmak üzere herkesin sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

 

“AŞIRI MASRAFTAN KAÇINIYORUZ”

 

Kulübün maddi sıkıntılarının olduğunu ve yöneticilerin kulübün ayakta kalması için ellerini ceplerine attığını kaydeden Güler “ Kulübümüzde son on yılda görev yapan yöneticilerden bizler çok daha fazla kendi cebimizden kulübe harcama yaptık.Kendi ailemizden kısarak takıma sahip çıkmaya çalışıyoruz. Mali yönden sıkıntı içinde olmamız nedeniyle eski malzemelerle idare etmeye çalışıyoruz. Kısacası aşırı masraftan bile kaçınıyoruz” dedi.

 

“İYİ BİR YÖNETİM KURDUK”

 

Sezon öncesi iyi bir yönetim kurduklarını ifade eden Güler “ Son yılların en mükemmel yönetimini kurduk.  Tüm yönetim kurulu üyeleri kulübün iyi duruma gelmesi yönünde çok özverili bir şekilde çalışma yapıyor. Yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarımızın maddi beklentisi de yoktur. Kulübün yaşaması içinde herkes elini cebine atarak ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlıyor. Ama herkesin de kendine göre bir geliri gideri var buraya daha ne kadar cebinden harcama yapabilecek. Bu nedenle kulübe maddi destek verilmesi kaçınılmazdır” açıklamasında bulundu.

 

“GEREKENİ SÖYLERİZ”

 

1911 Çerkezköy Doğanspor’un küme düşmesini isteyen çok kişinin olduğunu ifade eden Güler “ Maddi destek vermeyerek kulübün kapanmasını istiyorlar. Beş yıl önce Belediye Başkanımızın yanındaydık. O ise şimdi bizim yanımızda neden durmuyor ve bu kulübe destek vermiyor. 1911 Çerkezköy Doğanspor kurumsal bir kulüptür. Bu kulüp bizim şahsi malımız da değildir. Bu kulübe neden destek verilmiyor. Bunu birisi açıklasın. Bu kulübe maddi destek istiyoruz. Verilmez ise bizde gerekeni zamanında geldiğinde söyleriz” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ SPOR’A VERİLEN DESTEK BİZEDE VERİLMELİ

 

Güler “  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağspor’a verdiği desteği bize vermedi. Bizde onlar gibi Bölgesel Amatör Ligde mücadele veriyoruz. Tekirdağspor’un ayrıcalığı da nedir. Bu kulüp 1911 Çerkezköy Doğanspor’dan farklı bir kulüp mü? Çorlu’yu bu ligde temsil eden takımlara da destek verilmelidir. Büyükşehir Belediyesinden acilen maddi destek bekliyoruz. Bugün 150 bin nüfuslu Akhisar şehri Süper Ligde mücadele ediyor ve üstelik UEFA’da yer aldı.180 bin nüfuslu sanayi kenti olan Çerkezköy takımı ise maddi sıkıntı ile kıvrılıyor. Kısacası var olma ve yok olma arasında mücadele vermektedir. Çerkezköy’de biz misyonu üstlendik ve elimiz taşın altına koyarak özverili şekilde üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi. Güler, Çerkezköy Belediyesinin özellikle iç saha maçlarında takım taraftarlarına maça gidip gelmelerini sağlamak amacıyla araç tahsis etmesini istedi.

 

“MADDİ DURUM ÇÖZÜME KAVUŞTURULMAZSA İSTİFA EDECEĞİM”

 

Şahsının ve yönetim kurulunda bulunan kimsenin Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile herhangi küslüğü ve dargınlığının olmadığını kaydeden Güler “  Önümüzdeki birkaç gün içinde kulübün maddi sıkıntısının çözümlenmesi için bir kez daha Belediye Başkanımız ile görüşmeler yapacağım. Eğer sıkıntı çözüme kavuşturulmazsa istifa edeceğim. Kulübümüzün maddi sıkıntısının çözümlenmesi için, ilçemizdeki tüm sanayi kuruluşlarımız, esnaflarımız olmak üzere spora gönül vermiş vermemiş her iş kolunda faaliyet gösteren işverenlerimizden maddi destek bekliyoruz.  Lider ile aramızda 12 puan fark var. Takıma yapılacak destekle birlikte takımımız çıkışa da geçecektir. Şampiyonluk bile sürpriz sayılmaz. Bu nedenle herkesin takımımıza sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10