Sivil Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliğinde 28 Aralık Cuma günü Ramada Otel'de Sivil Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı düzenlenecek.    

Tekirdağ 26.12.2018 16:04:00 0
Sivil Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı düzenlenecek

Kırsal turizm, kırsal çevre koruma ve geliştirme, kültür, kadın, gençlik vb. alanlarda faaliyet gösteren dernek, vakıf, kooperatif, çiftçi örgütleri, kırsal girişimciler ve kırsal kalkınmaya gönül vermiş kişilerin katılacağı çalıştayda, tarımın önündeki engeller, sorunlarının çözümüne yönelik öneriler, bölge içerisindeki iyi uygulamaların bölge genelinde yaygınlaştırılması ile bölgede tarımsal kalkınma sürecinin hızlandırılması gibi konular görüşülecek. Çalıştayda ayrıca, kırsal kalkınma platformunun kuruluşuna yönelik tartışmalar yürütülecek ve bu platformun vizyonu, misyonu, ana faaliyetleri, yapısı ile çalışma yöntemleri belirlenecek.

 

“KARŞILIKLI BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPACAĞIZ”

 

Trakya Bölgesi'nin verimli tarım arazilerinin üzerinde bulunduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana kırsal kalkınma konusuna büyük önem verdik ve bu yönde birçok proje geliştirdik. İlk kez gerçekleştireceğimiz Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı ile bölgemizdeki çiftçi örgütleri, dernek ve vakıflarla karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10