Ambalaj atığı geri kazanım eğitimleri başladı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ve Geri Kazanım Eğitimleri" 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz dö

Çorlu 26.12.2018 16:39:00 0
Ambalaj atığı geri kazanım eğitimleri başladı

Atık grupları arasında değerlendirilebilir atıkların çok büyük bir bölümünü oluşturan ambalaj atıklarının nicelik ve niteliklerinin korunarak ekonomik değerlerinden istifade edilebilmesi ile birlikte bu tür atıkların oluşturacağı olası çevre sorunlarının önlenmesi için eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü “Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ve Geri Kazanım Eğitimleri” Vehbi Günaştı İlkokulu ve Trakya Koleji’nde başladı.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, “Eğitimlerde doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere aktarılıyor. Eğitimlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin geri dönüşüme olan ilgileri gözlemleniyor. Yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulanıyor.” dedi.

 

2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

 

Ambalaj Atıkları Yönetim Planında mevcut firmaların çevre mühendisleri ve belediye personelinin katıldığı eğitim seminerlerinin Özel İdare İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kolleji, Fevzi Çakmak İlkokulu, Çizgi Koleji, Alipaşa İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ve Ünilever İş İlkokulu’nda devam edeceği kaydedilirken, 2 bin öğrenciye ulaşılarak çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler aracılığıyla ailelerinin bilgilenmesi, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin arttırılması hedeflendiği kaydedildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10