"Tekirdağ'ı, Edirne'yi, Kırklareli'ni bir olarak görüyorum"

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, Aralık ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasın

Tekirdağ 30.12.2018 14:34:00 0

Asyaport’ta Limanı’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin,  Edirne Valisi Ekrem Canalp, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altıntel ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı.

 

TEKİRDAĞ’I, EDİRNE’Yİ, KIRKLARELİ’Nİ AYNI KEFEYE KOYUP DEĞERLENDİRİYORUM

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, ”Tekirdağ’ı, Edirne’yi, Kırklareli’ni bir olarak görüyor, aynı kefeye koyup değerlendiriyorum.  Onun için bu bölgenin kalkınmasında Trakya Kalkınma Ajansı güzel faaliyetlere imza atabilirse, kalkınmada ufak da olsa bir sıçrama ortaya koyabilirse ne mutlu bize. Toplantı hangi ilde olursa olsun, hep beraber kararlar alıyoruz. Oy birliği ile kararlar alıyoruz. Hepimiz, o kararların altına da imza atıyoruz. Bugünkü toplantımızda bunlardan bir tanesidir. Bu toplantının da bundan sonraki toplantıların da hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”dedi.

 

‘’TRAKYA TANITIM GÜNLERİ’’ ETKİNLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesinin ardından Ajans Yönetim Kurulu toplantısı Genel Sekreter Mahmut Şahin’in gündemi arz etmesiyle başladı. 2018 yılı ajans insan kaynakları politikası raporunun onaylanmasının ardından Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programına ve Erasmus Plus Programına proje hazırlanması ve kabul edilmesi halinde uygulanması için Genel Sekretere Yönetim Kurulu tarafından yetki verildi. 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 22.EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım hakkında bilgilendirme sunumu yapılmasının ardından 2019 yılında İstanbul Yenikapı fuar alanında düzenlenmesi planlanan ‘’Trakya Tanıtım Günleri’’ etkinliği görüşüldü. Dilek ve temennilerin iletilmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

ASYAPORT LİMANI’NI ZİYARET ETTİLER

 

Toplantının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı için ilimize gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Asyaport Limanı’nı ziyaret ettiler.

 

 LİMANI DENİZDEN İNCELEDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kırklareli Valisi Osman Bilgin Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte MSC ARIANA adlı konteyner gemisini gezdi.  Gemi ziyaretinin ardından Vali Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri Asyaport Barbaros Römorkoruna binerek limanı denizden inceledi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10