İlçe başkanı kim olacak?

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin belediye başkan aday adaylığı için istifasının ardından boşalan ilçe başkanlığına salı günü atama yapılması bekleniy

Çerkezköy 30.12.2018 14:47:00 0
İlçe başkanı kim olacak?

Genel Merkez’den gelen görevlilerin Çerkezköy’deki AK Parti kanaat önderleri ile birlikte 4 isimle görüştükleri öğrenilirken, bu isimlerden birine Salı günkü grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev tevdi edilmesi bekleniyor. İlçe Başkan adayları arasında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Salih Azbay, Ümit Kök ve Süleyman Ak isimleri yer aldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için müracaat eden bu 4 ismin dışında Çerkezköy’de belediye başkan aday adaylığı için müracaat eden AK Parti Kadın Kolları Eski Başkanı Nuran Yeşil’in isminin geçmesi hem AK Partililerin hem de siyasi kulislerin aklını karıştırdı.

 

YEŞİL’İN İSMİ DE ÇIKTI

 

Çerkezköy’de görev yapmış ilçe eski başkanları Sait Yazı, Hasan Karaca, Alaattin Demirbağ, Reşat Bahar, Mehmet Danyeli ile de görüşerek temayül yapan genel merkez temsilcilerinin gözlem ve temayül sonuçları genel merkeze iletilecek. 4 ismin girdiği temayülde bu isimler dışında arayış içerisinde olan yetkililere, eski ilçe başkanlarının Nuran Yeşil’in ismini vermesi ile birlikte ismi halen resmiyette aday adayları arasında bulunan Yeşil, aynı zamanda ilçe başkan aday adayları arasında da yer aldı. Kendisinin belediye başkan aday adayı olduğunu kaydeden Yeşil, “Ancak genel merkezimiz bana böyle bir görevi tebliğ ederse dün olduğu gibi bugün de hiçbir görevden kaçmayarak ülkem, partim ve ilçem için elimden gelen tüm gayreti gösteririm. Biz bu partiyi burada kurarken milletle kurduğumuz gönül köprüsünün nasıl inşa edildiğini iyi bilenlerdeniz. Yeniden köprüler inşa ederek ister ilçe başkanı olayım, ister belediye başkanı olayım, ister hiçbir konumda olmayayım partimin emrinde nefesim yettiğince çalışırım. Genel Merkezden çıkacak karara hepimiz saygılıyız” diyerek her şeyin hayırlısını diledi. Yaklaşık 30 gündür vekaleten yürütülen Çerkezköy İlçe Başkanlığına yeni yılın ilk haftasında resmen atama yapılacağı kaydedildi.

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 5 OCAK’TA BELLİ OLACAK

 

İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in de Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe gibi istifa etmesinin ardından geçtiğimiz günlerde il başkanlığına Mülahim Kuru atanmıştı. Tekirdağ ilçe belediye başkan adaylarının ise yılbaşından sonra 5 Ocak tarihinde açıklanacağı kaydedilirken, atanacak başkan kendi gibi atanacak belediye başkan adayı ile birlikte sınav verecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10