Yeni yıl için tüm tedbirler alındı

Çerkezköy Kaymakamlığı, yılbaşında önemli bir aksaklık yaşanmaması için alınacak tedbirleri belirleyerek bazı kurumlara teyakkuz halinde bulunulması emrini verdi. 2018 yılının bitmesine saatler kal

Çerkezköy 30.12.2018 17:58:00 0
Yeni yıl için tüm tedbirler alındı

Çerkezköy’de yeni yıl tatili nedeniyle güvenlik ve sağlık hizmetleri için gerekli tedbirler alındı. Bu kapsamda güvenlik güçleri denetimlerini, hastanelerde nöbetçi hekim sayısını artıracak. 


EMNNİYET VE JANDARMA TEYAKKUZDA

 

Kaymakam Atilla Selami Abban imzasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderilen tedbir talimatnamesinde, umuma açık yerlerin kontrolü ile ilgili yol araması ve kimlik denetimlerinin arttırılması, PTT ve kargo şirketleri aracılığıyla gelen veya gönderilen kolilerden şüpheli görülenlerin kontrolden geçirilmesi, hırsızlık olaylarının yaşanmaması için devriye hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesi, otobüs terminali ve tren garında yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınması istendi.

 

AMBULANS HAZIR BEKLEYECEK

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği ‘ne gönderilen yazıda ise Yılbaşı Gecesi için koruyucu hekimlik uygulamasının arttırılarak yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvellerinin düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilmesi ve ambulans araçlarının şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır bir vaziyette bekletilmesi istendi.

 

İTFAİYE DE HAZIR BEKLEYECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda da itfaiye teşkilatının çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulundurulması, su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksamaması için bakım ve onarımlarının önceden tamamlanması, meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale edecek nöbetçi ekiplerin 24 saat esasına göre planlanması istenirken, Çerkezköy Belediye Başkanlığı’ndan karaborsa ve fahiş fiyatla satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine ağırlık verilmesi, vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, ekmek fabrikaları ve fırınlara kapatılmamaları için gerekli tebliğlerin yapılması gerektiği iletildi.

 

İŞBİRLİĞİ YAPILARAK DENETİM YAPILMASI İSTENDİ

 

TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nden de elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazır ekip bulundurulması istendi. Kaymakam Atilla Selami Abban imzasıyla PTT Çerkezköy Müdürlüğü’ne gönderilen tedbir talimatnamesinde ise posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımlarının aksatılmaması, telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından bu konuda gerekli tedbirlerin alınması istendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ise gıda üretimi yapan yerlerin, belediye ve ilgili meslek odalarıyla da işbirliği yapılarak denetim yapılması istendi.

 

BİR SIKINTI İLE KARŞILAŞILDIĞINDA

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılması halinde vatandaşların Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 726 91 21 ile 155 Polis İmdat'tan, İlçe Jandarma Komutanlığı'na 726 50 17 ile 156'dan, Belediye Zabıta Amirliği'ne 726 57 44 ile 153'ten, İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne 726 47 43'ten, Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne 736 80 00 ile 736 80 65nolu telefonlardan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 44 18 15’ten, Çerkezköy Belediyesine 726 50 19’tan, TREDAŞ İşletme Müdürlüğü'ne 725 57 29'dan, PTT Müdürlüğü'ne 726 61 00'dan, İtfaiyeye 110'dan, Trafik'e 154'ten, Acil Yardım ve Kurtarma Ekibine 112'den, telefonlardan ulaşabileceğini açıkladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10