Poşet fiyatları Çerkezköy'de de fişlere yansıdı

Paralı poşet uygulaması dün itibariyle yurt genelinde resmen başlarken, Çerkezköy'deki market ve mağazalarda vatandaşların şaşkın tepkileriyle uygulanmaya başlandı. Bu bedelin fişe yansıtılarak

Çerkezköy 1.01.2019 17:29:00 0
Poşet fiyatları Çerkezköy

Alışveriş plastik poşet döneminde doğanın korunması adına dönüm noktası olacak uygulamada fatura direkt fatura vatandaşa kesilince marketlerdeki çalışanlar ile vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar meydana geldi. Markette beş poşet dolduran vatandaş kasaya geldiğinde fişine 1.25 TL yansıtıldığını tepki gösterirken, bazı uyanıklar ise ilk gün olmasına rağmen kendi hazırladıkları yine ham maddesi naylon olan yapıştırma dikişli bazı poşetleri vatandaşa 2.5 TL’den satışa sundular.

 

 TEPKİ GÖSTERDİLER

 

70’li yılların filesi 80’li yılların kese kağıdını arar hale geldik diyen vatandaşlar “ Artık marketlere cebimizde filelerle gideceğiz. Bu uygulama gelecek adına önemli. Ancak uyanık marketler ve AVM’ler bunu bir rant olarak görmektedir. Biz filemizde beraberimizde götürürüz. Marketlerde dönüşümü kolay olay kese kağıdını koysunlar. Hem poşetin parasını ödemek zorunda kalıyoruz hem de firmanın reklamını yapıyoruz. Üstelik bu çantalar da yapıştırma tekniği ile yapılmış ve çok dayanıklı değil. Paralı poşet uygulaması kime yaralayacak” diyerek kanunu uygun uygulamayı ise yanlış bulduklarını kaydettiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10