Çorlu meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un başkanlığında  bugün saat 14:00' da yapıldı.

Çorlu 2.01.2019 16:01:00 0
Çorlu meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Meclis üyeleri Değer Kara, Ayşe Eroğlu, Zarife Atik Geylan, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere'nin Denetim Komisyonu'na seçilmesi Meclisin oyuna sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi.

 

İMAR AFFI KAPSAMINDA PARSELİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kemalettin Mahallesi’nde mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait bir parselin İmar Affı kapsamında satışı hususunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve vatandaşlarla hisseli olunan parsellerin satışında encümene yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

TAŞINMAZLARIN DEVRİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan taşınmazların devri talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 26.maddesi gereği takas işlemlerinde kullanılacak olan Belediyemiz Mülkiyetindeki parsellerin güncellenmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

İMAR KOMİSYONU KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

İmar Komisyonu'nun kararları Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclise tek tek okundu ve komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Önerler Mahallesi’ne ait uygulama imar planı değişikliği taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Önerler ile Esentepe Mahallelerine ait uygulama imar planı değişikliklerinin incelenmesi taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Dairesi’nin görüş talebinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından spor kulüplerine nakdi yardım talepleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10