Sevgilisini öldürdükten sonra intihara kalkışan kadın tutuklandı

Çerkezköy'de bir fast food firmasında vardiya müdürü olarak çalışan 24 yaşındaki Filiz Kızıldere kendi gibi firmada kurye olarak çalışan sevgilisi 26 yaşındaki Mehmet Sönmez'i iş ?

Çerkezköy 6.01.2019 17:35:00 0
Sevgilisini öldürdükten sonra intihara kalkışan kadın tutuklandı

Çerkezköy’de 24 yaşındaki Filiz Kızıldere, platonik aşk yaşadığı iddia edilen ve karşılık bulamadığı 26 yaşındaki Mehmet Sönmez’i tabancayla vurarak öldürdü.

 

ARKADAŞINI VURDU, SİLAHI BAŞINA DAYADI

 

Atatürk caddesinde fast food firmasında vardiya müdürü olan Filiz Kızıldıre önceki gece mesai bittikten sonra aynı iş yerinde kurye olarak çalışan arkadaşı Mehmet Sönmez ile birlikte işyerinden çıktı. Cadde üstünde yürüyen çift, yol ortasında iddiaya göre evlilik yüzünden tartışmaya başladı. Filiz Kızıldere'nin, iddiaya göre, evlenmek istediğini söylediği Mehmet Sönmez, talebe karşı çıktı. Bunun üzerine Kızıldere, çantasından çıkardığı tabancayla sevgilisi Sönmez'e 2 el ateş etti. Sönmez, kanlar içinde yerde kalırken, Kızıldere de aynı silahı başına dayayıp, olay yerinde intihar etmek istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, yolu trafiğe kapatarak, Kızıldere'yi ikna etmeye çalıştı.

 

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

 

Filiz Kızıldere, yaklaşık 1,5 saat süren ikna konuşmasının ardından polisin "Yapma, ne olur. Daha çok gençsin. Bir hata yaptın, büyük hataya bulaşma. Arkadaşının durumu iyi. Bize güven" sözleri üzerine silahı bıraktı. Teslim olan Kızıldere, gözaltına alındı. Sağlık görevlilerince ağır yaralı olduğu belirlenen Mehmet Sönmez ise ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna aldığı iki kurşunla ağır yaralanan Sönmez hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gazi Polis Merkezi'nde sorgulanan Filiz Kızıldere, güvenlik önlemleri alınarak, Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edildi. Kızıldere, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan olay saniye saniye güvenlik kameralarına yansırken, Filiz Kızıldere, aynı işyerinde kurye olarak çalışan sevgilisi Mehmet Sönmez'i kendisiyle evlenmediği için öldürdüğünü mahkemede itiraf etti.

 

“EVLİLİK NEDENİYLE TARTIŞMIŞLAR”

 

Kızıldere ifadesinde, 9 ay birliktelik yaşadıklarını ve daha sonra ayrıldıklarını anlatarak, "Pizzacı da 9 ay Mehmet ile birlikte çalıştık ve sevgili olduk. Evlenme vaadiyle birliktelik yaşadık fakat Mehmet Sönmez beni bıraktı ve bu olayı iş çevresine yaydı. Bu sebeple İstanbul'dan aldığım tabancayı çantama koyup işe gittim. İş çıkışı ise Mehmet Sönmez ile konuşmak istediğimi söyledim. Yürürken evlilik nedeniyle tartıştık yanımda getirdiğim tabanca ile 3 el ateş ettim" dediği öğrenildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10