Kızılpınar Mahallesi 3 mahalleye bölündü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. 6 gündem maddesinin görüşülerek karara bağl

Çerkezköy 7.01.2019 17:31:00 0
Kızılpınar Mahallesi 3 mahalleye bölündü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında bugün saat 15:00’da yapıldı.

 

ENGELLİ YARDIMI BU YIL DA DEVAM EDECEK

 

Açılış ve yoklama ile başlamayan toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü.  Gündemin ilk maddesinde 2006 yılından bu yana engelli vatandaşlara yapılan yardım konusu görüşülürken, bu yardımın 2019 yılında da devam edeceği ve bu yardımın 625 TL olmasına oy birliğiyle karar verildi.  Gündemin bir diğer maddesinde ise Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’ta yapılan parka 8 Temmuz 2017 yılında  Çorlu’da meydana gelen  tren kazasında hayatını kaybeden Özge Nur ve Gülce Dikmen’in isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilmesinin ardından  Kaymakamlık makamı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün  2018/201 sayılı Meclis Kararı hakkındaki yazıları oy çokluğu ile red edildi.

 

KIZILPINAR MAHALLESİ 3’E BÖLÜNDÜ

 

Gündemin bir diğer maddesinde canlı müzik ruhsat harcı hakkındaki yazılar görüşülürken,  yapılan oylama sonucunda ruhsat harcının yıllık bin TL olması oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Kızılpınar Mahallesi’nin sınırlarının bölünmesi görüşülürken, Kızılpınar’da yeni oluşturulan mahallelere Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Atatürk Mahallesi, Gültepe Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi’nin aynı şekilde mi yoksa başına Kızılpınar isminin de konulması  konusu tartışmaya açıldı. Yapılan oylama sonucunda Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Gültepe ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KIZILPINAR İÇİN KULLANILACAK

 

Gündemin son maddesinde ise kamulaştırma ve diğer işlemlerde kullanılmak üzere 7 milyon 500 bin TL kredi çekilebilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi talebi oy çokluğu ile kabul edilirken, bu kredi çekildiğinde büyük bir kısmının Kızılpınar’daki hizmetlerin yapılması için kullanılacağını kalanın da bu mahallede yapılan asfalt çalışmalarında yüklenici firmaya olan borcun ödenmesinde kullanılacağı belirtildi.

 

ŞUBAT AYI TOPLANTISI 1 ŞUBAT’TA

 

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından şubat 2019 ayı ilk toplantısının 1 Şubat tarihinde saat 15.00’te yapılması kararı alındı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10