Kadına şiddet konusuna dikkat çekecekler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından kadına şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla 'Tuzlu Yemek' adlı tiyatro oyunu Çerkezköylü vatandaşlarla buluşturulacak.

Tekirdağ 7.01.2019 18:12:00 0
Kadına şiddet konusuna dikkat çekecekler

Şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı, iyi insan olmanın her zaman iyi insan kalmaya yeterli olmayacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatılan tiyatro oyunu  9 Ocak saat 20.00'de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek. Tülay Can tarafından yazılıp yönetilen ve Tülay Can, Mehtap Orun, Ömid Darvishi, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, İsmail Kızıleşik ve Günel Allahverdiyeva gibi isimlerin rol alacağı Tuzlu Yemek oyunu ücretsiz olacak.

 

BAŞKAN AKAY, ÇERKEZKÖYLÜLERİ DAVET ETTİ

 

Tek perdelik tiyatro oyununda günümüzün en önemli sorunlarından biri olan kadına karşı şiddete vurgu yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tuzlu Yemek adlı tiyatro oyununa tüm sanatseverleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE HER ALANDA MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu belirterek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Her gün gözümüzü kadına yönelik fiziksel, psikolojik ya da ekonomik şiddetle ilgili bir habere açıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden, vatandaşlarına bu anlayışla hizmet veren bir belediyeyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak da kadına yönelik şiddetle her alanda mücadele ediyoruz. İlçelerimizde hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezleri, kadın istihdamı konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, ilimizdeki kadın üreticileri desteklediğimiz etkinliklerimiz bu mücadelemizin bazı örneklerindendir. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücünü göz önüne alarak kadına yönelik şiddeti konu edinen Tuzlu Yemek oyununu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz " dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10