Cinayet çetesine altı tutuklama

Saray'da 13 yıl önce eşinin kayıp başvurusunda bulunduğu ve daha sonra 2014 yılında gaiplik kararı verilen Hasan Baş dosyasını yeniden açan emniyet güçleri sır cinayeti yıllar sonra çözdü.

Saray 8.01.2019 08:53:00 0
Cinayet çetesine altı tutuklama

2006 yılı Ekim ayından itibaren kayıp olarak aranan ve 2014 yılında gaiplik kararı verilen Hasan Baş’ın vahşi bir şekilde öldürüldüğü belirlendi.

 

DOSYA YILLAR SONRA AÇILDI

 

Saray’da yaşayan yolcu otobüsü sahibi Hasan Baş, 2006 yılının Temmuz ayında Gülnazik Baş ile evlendikten 3 ay sonra ortadan kayboldu. Gülnazik Baş, polise giderek o dönem 54 yaşında olan eşi için kayıp başvurusunda bulundu. Ancak, her yerde aranan Hasan Baş'ın izine ulaşılamadı. İlgili mahkeme, 2014 yılında 'gaiplik' kararı verdi ve düşüm işlemi yapılarak Baş'ın kayıp dosyası rafa kaldırıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Hasan Baş'ın öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek, dosyayı tozlu raflardan indirip incelemeye aldı. Kurulan 5 kişilik özel ekip, aylar süren titiz çalışmada Baş'ın kaybolmasının ardından sahibi olduğu otobüs ile evinin eşi Gülnazik Baş tarafından satıldığını ve Metin Motor ile sevgili olarak birlikte yaşamaya başladığı tespit edildi.

 

YILLAR SONRA İTİRAF ETTİLER

 

Özel ekip, Gülnazik Baş'ın üvey oğlu Murat Karadeniz'i gözaltına alarak sorgularken, Karadeniz, yıllardır haber alınamayan Hasan Baş'ı öldürdüklerini anlattı. Karadeniz, kendisinin de bulunduğu evde üvey annesi Gülnazik Baş, sevgilisi Metin Motor ve kızı Elif Yanar ile akrabası Gülsüm Sevgi ve onun sevgilisi olan, o tarihte Kırklareli'nde askerlik görevini yapan Nuri Yıldız'ın yaptığı planla emekli maaşı, otobüsü ve evini alabilmek için öldürdüklerini söyledi.

 

BENZİN İLE YAKARAK GÖMMÜŞLER

 

Polis, düzenlenen operasyonla Gülnazik Baş, kızı Elif Yanar, Metin Motor, Nuri Yıldız ve Gülsüm Sevgi'yi Antalya, Tekirdağ ve Saray’da düzenlendiği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan Gülnazik Baş, eşi Hasan Baş’ı öldürdüklerini itiraf etti. İtiraflara göre, olay günü Saray Ayazpaşa Mahallesi 100.Yıl Atatürk Caddesi No: 3’teki eve gelen Hasan Baş'ı üzerine atlayarak etkisiz hale getirip boğarak öldüren şüpheliler, daha sonra cesedi banyodaki küvette bir gün bekletti. Hasan Baş'ın cansız bedeni, daha sonra halıya sarılarak konulduğu araçla İstanbul'un Silivri ilçesinde bir ormanlık alana götürülerek, burada üzerine benzin dökülüp, yakıldı.Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının gözetiminde birbirlerinden bağımsız bir şekilde olay yerine götürülen şüpheliler Murat Karadeniz, Metin Motor ve Nuri Yıldız’da Baş’ı gömdükleri aynı noktayı gösterdi. Polis, Baş'ın yakıldığı bölgede, dedektör köpeğiyle geniş kapsamlı delil arama çalışması yaparken, sorguları tamamlanan altı şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Saray Adliyesine sevk edildi.

 

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

 

Polisteki sorguları tamamlanan 6 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Saray'da adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Gülnazik Baş, 'kasten ve tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek', diğer 5 şüpheli ise 'tasarlayarak adam öldürmek' gerekçesiyle tutuklandı.Adliye girişinde Baş’ın Kırklareli’nde yaşayan birinci eşinden kızı cinayeti işleyen Gülnazik Baş’a Allah belanızı versin. Babama nasıl kıydınız. Nasıl yakıp öldürdünüz” diyerek tepki gösterdi.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10