"Dernekler amaç değil araçtır"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, dernek ziyaretleri kapsamında Genç Trabzonlular Derneği'ni ziyaret etti.

Ergene 8.01.2019 14:04:00 0

Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Bekir Baycan ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Yüksel "Dernekler kitle örgütlenmesinin önemli bir halkasıdır, bulundukları alan ve bölgelerdeki hemşeri, işçi, emekçi, kadın, esnaf ve çocuklarla en kolay buluşabilecek, güncel gelişmelere en rahat müdahale edebilecek örgütlerdir" dedi.

 

DERNEKLER AYNI YÖRE İNSANININ TOPLANMA NOKTASIDIR

 

Derneklerin amaç değil araç olduğunu ifade eden Başkan Yüksel; “Dernekler aynı yöre insanının toplanma noktası olmak ve her türlü sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirmek için vardır. Onları daha özgül ve yerel bir sorundan, daha büyük ve kapsamlı bir mücadeleye akıtabilmenin aracıdır ve her şeyiyle buna uygun bir yapılanma içerisinde olmalıdır” dedi.  

 

“DERNEKLERİN DIŞA KARŞI KENDİ ARALARINDA DAYANIŞMA VE UZLAŞMA YAPMASI GEREKİYOR”

 

Kitlelerin gündelik sorunlarının üzerinden atlamayan, bunları birer hareket dinamiğine çevirecek bir çalışma tarzının, derneği bir başvuru ve çözüm yeri haline de getireceğini belirten Başkan Yüksel; “Kısacası Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetimler üzerindeki etkinliği, o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirmektedir. Bu nedenle STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır. Dernekler hemşeri ilişkileriyle toplumu bir araya getirerek sosyal faaliyetlerde ve etkinliklerde bulunması gerekmektedir ve dernekler güç dengesini oluşturması gerekiyor. Bu gücünü de üyelerinden almaktadır. Derneklerin dışa karşı kendi aralarında dayanışma ve uzlaşma yapması gerekiyor. Başka şekilde üyesinin ve yöresinin hak ve menfaatini koruması mümkün değildir. Tüm vatandaşların demokrasi içinde şiddete başvurmadan din, dil, ırk, ideoloji,  mezhep  ve bölgesel kimlikler açısından ayrıma tabi tutulmaksızın bir arada yaşama iradelerini güçlendirilmelidir" dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkan Yüksel'e derneklerine yapmış olduğu bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Genç Trabzonlular Derneği Başkanı Bekir Baycan ve yönetimi Başkan Yüksel'i ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10