"Türkiye'de örnek olan pek çok projeyi hayata geçirdik"

Ziraat Mühendisleri Odası tarafından  Türkiye'de Tarım Öğretiminin 173. yılı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen törene Tekirdağ Büyük

Tekirdağ 11.01.2019 13:43:00 0

Tören sonrası açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ziraat Mektebi'nin açılmasının Türkiye'de modern tarım faaliyetlerinin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade ederek; "Geleneksel yöntemlerle yürütülen tarım faaliyetlerinde ilk defa Osmanlı döneminde; 1846 yılında İstanbul Yeşilköy'de Ayamama Çiftliği'nde açılan Ziraat Mektebinde modern eğitim ve öğretim faaliyetleri başlatılmıştır. 1846 yılında Ziraat Mektebi'nin açılması ülkemizde modern tarım faaliyetlerinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir" dedi.

 

"173. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI"

 

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biriyken, izlenen yanlış politikalar nedeniyle ithalata bağımlı hale geldiğini dile getiren Başkan Albayrak, "Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığın ülke kalkınması için ne denli önemli olduğunu biliyor ve bu alanda büyük yatırımlar yapıyoruz. Geride bıraktığımız 4,5 yıllık sürede Türkiye'de örnek olan pek çok projeyi hayata geçirdik. Kısa sürede kırsal kalkınmaya en büyük desteği veren Büyükşehir Belediyesi olduk. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetler kısa sürede meyvelerini verdi ve bölgemizde tarım ve hayvancılık alanındaki üretimde muazzam artış oldu. Çiftçilerimize ve besicilerimize yönelik hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye'de tarım öğreniminin başlamasının 173. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, emek ve alın teriyle ekmeğini topraktan çıkaran çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum" dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10