Özel insanlardan özel kahvaltı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına kahvaltı programı düzenlendi. Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği

Çerkezköy 13.01.2019 15:50:00 0
Özel insanlardan özel kahvaltı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bölgede çalışan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

“DOĞRUYU BULMAK AMACI İÇERİSİNDEYİZ”

 

Kahvaltıda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “ bugün sizlerle beraber olduğumuz için çok mutluyuz ve geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Herkesin gününü, haftasını çalışan kurumun değerini bilerek hareket ediyoruz. Geçmiş olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyoruz. Derneğimiz sadece engelli vatandaşlarımız için değil bu dernek herkes içindir.Buranın kurallarına uyduğunuz sürece burada mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceksiniz. Çünkü bir yerde kural olmadığında, kuralsızlık çok şey getirir. O yüzden bu çerçevesinde, bütün kurallarımızı yönetim kurulukararında alırız. Herkes gelir orda fikrini beyan eder. Kavga ettiğimiz, güldüğümüz, ağladığımız zamanlar da olur çünkü doğruyu bulmak amacı içerisindeyiz. Dernek olarak daha dün gibi 2006’dan 2019’a girdik. İnşallah bu dernek benden sonrada yaşamaya devam eder. Yaşaması için her şeyi şeffaf ve doğru olarak anlatmaya çalışıyoruz. Burada güzel bir aile kurduk. Çünkü bizim başka şansımız yok” şeklinde konuştu.

 

“HER ŞEYİN FARKLI OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Çerkezköy’de en büyük eksikliklerinin ulaşım olduğunu dile getiren Türkiye Çetinkaya ,“ Çerkezköy’de bulunduğumuzdan beri tek çözemediğimiz şey ulaşım oldu. Sadece ulaşımı çözemedik. Tekirdağ’da değil her yerde çözülmedi. Fatma Şahin açılışa geldiği zaman ondan sadece üç şey istedik, biri böbrek yetmezlikleri bakım maaşı, ikincisi tek gözü görmeyenlerin sakat sayılmasını istedik ve son olarakda ulaşım.  Engelli kartı Türkiye’nin her yerinde geçsin. Tekirdağ’da ayrı kart, İstanbul’da ayrı kart, Adana’da farklı kart olması bizim işi daha fazla yokuşa sokmaktadır. Bunun daha farklı olmasını istiyoruz” dedi.

 

“BİZE SADECE EMPATİ DEĞİL UYGULAMADA GEREKLİ”

 

Her otobüsün engellilere uygun bir şekilde tasarlanmasını istediklerini ifade eden Çetinkaya, “Ulaşım sıkıntısı bizim engelli arkadaşlarımızın yaşadığı en büyük problemlerden biri. Ulaşım sorununu çözmek için karşımızda bir muhatap göremiyoruz. Bu problemi birilerine anlattığımızda sadece empati yapmakla yetiniyorlar. Bize sadece empati değil uygulamada gerekli. Her otobüste engelliler yeri olması gerekiyor. Engelli arkadaşlarımız durakta beklediği zamanlarda otobüslerin onları görmezden gelip almamaları, bahaneleri olarak ise orası durak değil tepkileri alıyoruz.  Ama durakta beklemelerine rağmen o zaman bile almıyorlar. Yazıkçok yazık. Hadi bizi geçtik bebek arabası olanları bile almayanlardan ne bekleyebiliriz ki. Herkes bir engelli adayıdır. Ve bunun bilincinde olup ona göre davranmamız gerekmektedir. Bunu çözersek herkes rahat edecek. Sosyal sorumluluk projelerine herkesin elini uzatmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Kahvaltı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından elleriyle hazırladıkları hediyeleri basın mensuplarına takdim etmesiyle son buldu.

 

Haber/ Onur Faik KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10