Öykü yarışmasında bin 304 eser yarışacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen öykü yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanından başvuru yapıldı. Kadın hikâyelerinin kaleme alın

Tekirdağ 15.01.2019 12:15:00 0
Öykü yarışmasında bin 304 eser yarışacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen öykü yarışması kapsamında yapılacak inceleme ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı başkanlığında yapılan toplantıda üniversiteden 2 akademisyen, Edebiyat öğretmeni ve Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri ile personeli hazır bulundu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yarışma detayları ve eserlerin değerlendirilip incelenmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

BİN 304 ESER İNCELENECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı arttırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak ile kadınların aileleri ve çevreleri ile daha güçlü bir iletişim kurmasının yolunu açmak amacıyla düzenlediği "Bir Kadın Hikâyesi" Öykü Yarışmasına ülkenin her yerinden katılım sağlandığını kaydeden yetkililer; “Yarışma şartnamesini dikkate alarak eserlerini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderen bin 304 kadın yazarın eseri, Büyükşehir Belediyesince kurulan komisyon tarafından farklı kategorilerde titizlikle değerlendirilip incelenecek” dedi.

 

HİKAYELER YAŞANMIŞ KADIN ÖYKÜLERİ SEÇKİSİ"NDE YER ALACAK

 

Yapılacak olan değerlendirme ve incelemenin ardından birincilik ödülü olarak 10 bin TL, ikincilik ödülü 7 bin 500 TL, üçüncülük ödülü 5 bin TL,  ve 3 bin TL de mansiyon ödülü verileceğini ifade eden yetkililer, yine değerlendirme sonucunda yayınlanmaya değer bulunan eserlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından basılacak olan "Bir Kadın Hikâyesi: Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi"nde yer alacağını kaydetti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10