"Daha mutlu bir Çerkezköy'de yaşamak istiyoruz"

Özel Uğur Okulları Türkçe Öğretmeni Sıla Bakar ve Rehber Öğretmeni Tayfun Karacan ile okul öğrencileri Uluç Kovancı, Esma Kurt, Aleyna Sude Akdağ ve Yiğit Çamurlu Çerkezköy Belediye BaşkanÄ

Çerkezköy 15.01.2019 16:31:00 0

Okul dergilerine röportaj yapmak için ziyarette bulunan Özel Uğur Okulları öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Akay, “Her zaman çocuklarımızı, vatandaşlarımızı nasıl daha mutlu yaşatabiliriz diye düşünüyoruz. Bunu yaparken de halkımızla sürekli iletişim halinde oluyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızla aramızda güçlü bir bağ oluştu” dedi. 

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

 

Belediyelerin asli görevinin eğitim alanları oluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Akay; “ Bu kapsamda özellikle son 2 yıldır önemli bir aşama kat ettik. Nüfusu 170 bine dayanmış olan kentimizin en önemli eksikliklerinden biri de eğitim alanlarının yetersizliğiydi. Sınıf mevcutlarımız 60’a dayanmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde kentimize çok sayıda okul kazandırdık. Eğitim için alanlar oluşturma noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Fakat yalnızca fiziki şartları iyileştirmek yeterli değil. Daha kaliteli eğitim için kentimizde Devlet okulları kadar özel okullara da ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

 

“GENÇLERİMİZE İMKAN SAĞLADIK”

 

Çerkezköy’de gençlerin spor yapacak alanlara ihtiyaçları olduğunu anımsatan Başkan Akay; “Kentimizin birçok noktasında kazandırdığımız parklarda basketbol sahası, futbol sahası gibi spor alanları oluşturduk. İçinde halı saha, basketbol sahası, kapalı spor salonu, güreş sahası ve sentetik çim futbol sahasının bulunduğu 29 Ekim Spor Kompleksi’ni hizmete açtık. Veliköy Mahallemizde de yeni bir spor alanı oluşturuyoruz. Cengiz Topel Caddemizde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık” dedi.

 

“KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

 

Yıllar önce kendisinin de ilkokuldayken tiyatro için Halk Eğitimi Merkezi’ne götürüldüğünü anımsatan Akay; “30 yıl sonra Belediye Başkanı oldum. Vatandaşlarımızı tiyatrolarla buluşturduk. Fakat hala tiyatro için Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorundayız. Otogarın hemen yanında inşa edilen Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Şubat ayı içinde hizmete açacağız. İçinde 800 kişilik salon, 3 adet sinema salonu, nikah salonu, tiyatro salonu, yaklaşık bin 500 metrekarelik sergi alanı olacak. Bu merkez kentimizdeki kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Daha güzel, daha mutlu bir Çerkezköy’de yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10