Yenal Grup'tan Çerkezköy'e 100 milyonluk modern yatırım

Çerkezköy'ün sanayileşmesinde önemli rol oynayan dönemin sanayicilerinden Trakya İplik'in eski ortaklarından Veliköy'e 100 milyonluk yatırımla kuracakları yeni sanayi üssüyle hem Çerkezk?

Çerkezköy 15.01.2019 18:17:00 0
Yenal Grup

Yatırıma ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Yenal Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Yenal, tekstil sektörü yanında inşaat ve gayrimenkul işlerini tek iş olarak yapmaya karar verdiklerini belirterek “Bu karar doğrultusunda Çerkezköy Veliköy kavşağında bulunan yola 170 metre cepheli, 22 dönüm ticari imarlı arsayı bünyemize kattık. Çerkezköy’de modern bir proje, içerisinde oto sanayi sitesi, oto galeri merkezi, hafif imalat satış depolama ve mal sevk alanlarının eksikliğini hissettik.  Yapacağımız karma projede bu konseptleri bir araya topladık. Mimarlarımızın yüksek becerisiyle, peyzaj alanları akıllıca kullanılarak her konsept birbirinden bağımsız bölümlerde yer almakta olup, istenildiğinde birbirlerine kolayca geçişi sağlanabilecek şekilde dizayn edildi. Bu konseptlerin dışında ayrıca projemizde 24 saat güvenlikli kurumsal ofis alanları ve bir adet 2 bin metrekare kongre ve toplantı merkezi oluşturduk” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY SANAYİSİNİN YENİ CAZİBE MERKEZİ ÇERKEZKENT OLACAK”

 

Yenal “Peyzaj alanları akıllıca kullanılarak tüm konseptlerin birbirinden bağımsız bölümlerde yer aldığı, istenildiğinde birbirlerine kolayca geçişi sağlanabilecek bir şekilde dizayn edilen Endüstri ve Ticaret merkezinde ferah ve kurumsal ofis alanları sunuyoruz. Bir çok farklı sektöre hizmet etmek üzere tasarlanmış Çerkezkent'te, yapılar 5.5 metre kat yüksekliği ve 7 metre aks aralığı ile iş dünyasına konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Her işyeri önüne araç ile ulaşımı kolayca sağlanabilen yüksek statik mukavemetli, 24 saat güvenlikli endüstri ve ticaret merkezimizde aynı zamanda araçlara geniş park alanları sunuluyor. İstanbul’a yakınlığıyla bilinen, Trakya bölgesinin lider sanayi merkezlerinden Çerkezköy’de bulunan, Tem ve D-100 otoyolları ile İstanbul’dan kolayca ulaşımı sağlanabilen Çerkezkent, karayolu bağlantıları ile sevkiyatlarda büyük avantaj sunuyor. Yakın gelecekte faaliyete geçecek olan İstanbul-Edirne hızlı tren projesi ile İstanbul’dan Çerkezköy’e ulaşım süresinin 30 dakikanın altına ineceği öngörülüyor. Çerkezköy ve Çorlu’yu birbirlerine bağlayan Velimeşe-Çerkezköy yolu üzerinde, Veliköy kavşağında bulunan Çerkezkent, merkezi konumu ve kolay ulaşım imkanları ile Trakya bölge sanayisi ve ticaretinin yeni çekim merkezi olacak” diye konuştu.

 

“BÖLGEYE DEĞER, SEKTÖRE KALİTE KATACAĞIZ”

 

 Bölgeye değer, sektöre kalite katmak amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Yenal “Endüstri ve Ticaret Merkezi’nde 172 dükkan ve 40 adet ofis bulunacak. Çerkezköy’ün sanayi yönünden gelişimini sağlamak için bu projeyi hayata geçireceğiz. Çerkezköy’ü kalkışa hazır uçağa benzetiyorum. İzmit bölgesinde sayısız sanayi sitesi var. Çerkezköy’de kazanıp taşeron şirketleri Çorlu yada başka illerde olan fabrikaların taşeron şirketlerini endüstri ve ticaret merkezinde hedefledik” açıklamasında bulundu.

“100 MİLYONLUK YATIRIM”

 

100 milyonluk yatırımın iki etaptan oluşacağını kaydeden Yenal “Dükkan, ofis, depo, atölye ve showroomun bulunduğu birinci etabı 2019 yılının sonunda, konferans salonunun bulunduğu ikinci etabı ise 2020 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Son yıllarda İstanbul sanayisinin Çerkezköy’e kayması ile birlikte Arçelik, Kale Kilit ve Turkcell Veri Merkezleri gibi dev yatırımların da Çerkezköy’e gelmesinin yanı sıra hızlı tren projesinin Çerkezköy’den geçecek olması, bu yatırımı bu bölgeye yapmamızdaki önemli etkenlerden oldu. Bu yatırımımızla, ürettikleri ürünleri dünyaya satan, satışlarıyla ülkemize katma değer katan sanayicimizin çağdaş ve modern beklentilerine cevap vereceğimize inandığını kaydeden Safa Yenal, kısa süre içerisinde projenin temelinin atılacağını kaydetti.

 

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10