Akay, dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dernek ziyaretleri kapsamında Öztrak Caddesi Köşem Mevkii'nden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kuru Sokak üzerindeki yeni yerine taşınan Çerkezköy Hayrabolulular

Çerkezköy 16.01.2019 12:01:00 0
Akay, dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Yaklaşık 5 yıl önce göreve geldiğinde belediye kapısından içeri girerken parti rozetini çıkardığını ve herkesin Belediye Başkanı olacağını söylediğini kaydeden Başkan Akay, Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. Veliköy Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay, Veliköy’e Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ve Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallemizde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını ifade etti.

 

BİTME AŞAMASINA GELDİ

 

5 yıl önce su taşkınları ile, ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını kaydeden Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 72 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İLE GENÇLERİMİZİN KULLANIMINA AÇTIK”

 

Kızılpınar Mahallesi’nde 240 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladı ve 1 ay sonra hizmete açılacak.  Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kentpark’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi. Kentpark’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık” dedi.

 

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPTIK

 

 Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettiklerini kaydeden Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını ifade etti.  Eğitim alanlarında da bir çalışma yaptıklarını kaydeden Akay, Mahalle evlerini açarak kadınların kendilerini geliştirme ve sosyal hayata dahil olma fırsatını yakaladıklarını belirtti. 

 

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK

 

Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile, bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile, dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile, vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi. Konuşmasının ardından dernek üyelerinin sorularını cevaplayan ve isteklerini dinleyen Akay, ardından Köşem Mevkii’nde bulunan Saroz ve Soylu Kıraathanelerini ziyaret etti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10