"Tekirdağ'da yürütülen projelerin toplam tutarı  6 milyar 350 milyon TL"

Yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Tekirdağ'daki  yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi veren Tekirdağ Valisi Aziz 

Tekirdağ 20.01.2019 13:08:00 0

Tekirdağ Valiliği YİKOB Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçe kaymakamları,  belediye temsilcisi, yatırımcı bölge ve il müdürleri katıldı.

 

PROJELERDEN 80’İ TAMAMLANDI

 

Tekirdağ’daki  yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi veren Tekirdağ Valisi Aziz  Yıldırım, “Bu toplantımız, içeriği itibarıyla yatırımların 2018 yılı son dönemine ilişkin verilerin incelendiği bir toplantı olacaktır. Toplantımızın ve çalışmalarımızın ilimizin, ülkemizin yatırımlarına, ekonomisine, refahına katkı sağlamasını ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  2018 yılı itibarıyla Tekirdağ genelinde toplam 289 projenin yürütülmekte olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “Bu projelerden 80’i tamamlanmış, 110’u devam etmekte, 99 projeye ise başlanamadı” dedi.

 

YÜRÜTÜLEN PROJELERİN TOPLAM TUTARININ  6 MİLYAR 350 MİLYON TL

 

Tekirdağ’da yürütülen projelerin toplam tutarının  6 milyar 350 milyon TL olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “Önceki yıllarda 1 milyar 657 milyon TL harcandı. 2018 yılında gönderilen ödenekler ise 1 milyar 24 milyon TL olup, dönem sonu harcaması 1 milyar 8 milyon TL olarak gerçekleşti. Projelerin sektörlere göre dağılımı; tarım 56, madencilik 6, enerji 19, ulaştırma 52, eğitim 78, sağlık 22, turizm 2 ve diğer kamu hizmetleri 54 adet” ifadelerini kullandı.

 

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANMALI

 

Devlet yatırımlarının temel amacının vatandaşın refah ve mutluluğunu arttırmak olduğunu dile getiren Vali Yıldırım, “Bu nedenle 2018 yılı içerisinde bitirilemeyen projelerin gözden geçirilerek yıl içerisinde tamamlanmasına gayret edilmelidir. Ayrıca 2019 yılı programı gereği yıl içinde bitirilmesi gereken projeler, el birliğiyle gelen ödenekler yerinde kullanılarak yıl sonuna kadar tamamlanmalıdır” dedi.

 

KOORDİNASYON İÇİN KOORDİNASYON TOPLANTILARI BEKLENİLMEMELİDİR

 

Vali Yıldırım, “Yeni bir yatırım dönemine başlarken, öncelikle yatırımcı kuruluşlarımızın yürütecekleri projelerde ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile gerekli koordinasyonu sağlayarak işi yürütmeleri önemlidir. Bu kapsamda yatırımcı kuruluşlarımızın çalışmalarında, kaymakamlarımız ve ilçe belediye başkanlarıyla işbirliği halinde olmaları ve bilgi alışverişinde bulunmaları hususunda hassasiyet gösterilmelidir. Koordinasyon için koordinasyon toplantıları beklenilmemelidir. 2019 yılının yatırımlarımız açısından verimli bir yıl olarak geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Toplantı, yatırımcı bölge kuruluşlarının sunumlarının ardından sona erdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10