Kiraladıkları araçlarla kayıplara karıştılar

Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri sahte kimliklerle Çerkezköy'e gelerek kiraladıkları araçlarla Silivri'ye kadar seyahat eden şebeke burada iki aracın GSP takip sistemini devre dışı bırakarak ka

Çerkezköy 20.01.2019 19:06:00 0
Kiraladıkları araçlarla kayıplara karıştılar

Çerkezköy’de faaliyet gösteren oto kiralama şirketinden sahte kimlikte iki araç kiralayan şebeke, kiralık otomobillerle birlikte kayıplara karıştı. Araçların GSP sistemini de profesyonelce devre dışı bırakan hırsızların yakalanması için emniyet ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

İKİ ARACI KİRALADILAR

 

İsmi öğrenilemeyen bir kişi, Sercan Kaya’ya ait nüfus cüzdanı ve ehliyeti ile Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulanan Oscar Rent A Car şirketine geldi. Bir günlüğüne otomobil kiralamak istediğini söyleyen şahıs, kendisine ait olmayan sahte kimlik ve ehliyeti oto kiralama şirketine verdi. Şahsın Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılan sorgulamasında bir sorununun çıkmaması üzerine, oto kiralama şirketi tarafından şahsa piyasa değeri 130 bin TL olan iki aracı günlüğü 200 TL karşılığında teslim edildi.

 

GPS SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMIŞ

 

Şahsın ertesi gün oto kiralama şirketine dönmemesi üzerine kendi imkanları ile araştırma yaptıklarını anlatan oto kiralama şirketinin sahibi Ali Karakaya “ 16 Ocak günü Sercan Kaya’ya ait kimlikle gelen kişiye bir günlük kiralama bedelini ödemesiyle birlikte iki aracı kiraladık. Yaptığımız şahsi araştırma neticesinde şahsın kimliğinin ve ehliyetinin sahte olduğunu öğrendik. Aracı GPS sisteminden takip ettiğimizde şahsın Karbey Dinlenme tesislerinde sistemi devre dışı bıraktığını öğrendik. Son olarak araç Mahmutbey gişelerinden giriş yapmış. Daha sonra araçla ilgili hiçbir kayıt yok” diye konuştu.

 

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Dolandırıldıklarını anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Karakaya “ Kamera kayıtlarında şahsın yüzü net çıkıyor. Bununla ilgili Gazi Osman Paşa, Sultangazi, Kapaklı ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Dört gündür araçlarımızı arıyoruz. Bu işin peşini bırakmaya niyetimiz yok. İnşallah en kısa zamanda emniyet yetkilerimiz şahsı ve araçlarımızı bulur” dedi.

 

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Kendi başına gelen bu üzücü olayın meslektaşlarının başına gelmemesi için uyarıda bulunan Karakaya “ Aracı kiraya verdiğim kişinin kimliği ve ehliyetin birebir aynısını yapmış. E-Devlet’e bakmadan araç vermemeye dikkat etsinler. Biz böyle hataya düştük” dedi. Sercan Kaya sahte kimliği ile hırsızlık gerçekleştiren zanlıların yakalanması için emniyet yetkileri ise geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10