"Sıfır Atık Projesi" anlatıldı

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve 11 İlçe Belediye Başkanlığı'nın çevre birimi sorumlularına yönelik "S?

Tekirdağ 25.01.2019 12:53:00 0
 

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda perşembe günü saat 10:00’da yapılan eğitim Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu’nun “Sıfır Atık Projesi” ve “Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi” hakkında yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu tarafından sıfır atık projesi kapsamında israfın önlenmesi, oluşan atıkların kaynağından ayrı toplanması, atıkların geri kazanılarak elde edilecek tasarruflar ve plastik poşet kullanımını azaltacak alternatif çevreci bez torba, file vb. taşıma ekipmanlarının kullanımının sağlanması, bez torba, file gibi taşıma ekipmanları konusunda belediye başkanlıkları tarafından  tüketicilere destek sağlanması ve teşvik edilmesi konularına değinildi.

 

 “GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU”

 

Toplantı, Sıfır Atık Bilgi Sistemi, Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi, Depozito İade Sistemi ve Geri Kazanım Katkı Payı konularında Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Taner AN’ın yapmış olduğu eğitim ile devam etmiştir. Yapılan eğitim toplantısının sonunda Sıfır Atık Bilgi Sistemi, atıkların kaynağında ayrı toplanması, atıkların geri kazanımı, plastik poşet kullanımının azaltılması vb. konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10