Çini sanatı kursiyerlerinden Akay'a ziyaret

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan Çini Kursu eğitmeni Tülay Er ve kursiyerler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür ziyareti ge

Çerkezköy 30.01.2019 15:50:00 0
Çini sanatı kursiyerlerinden Akay

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çini Kursu’na 4 yıl önce kursiyer olarak katıldığını belirten Eğitmen Tülay Er, “4 yıl önce katıldığım kurs sonrasında sertifikamı aldım ve kendimi daha da geliştirerek Çini Kursu eğitmeni oldum. 1 Şubat Cuma günü de kendi Çini atölyemi açacağım. Biz kadınlara böylesine güzel imkanlar sağladığınız için kursiyerlerimiz adına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“KÜLTÜR MERKEZİNİ 14 ŞUBAT’TA AÇACAĞIZ”

 

Ziyaretten ötürü kursiyerlere teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kızılpınar, Veliköy ve Bağlık Mahalle Evlerimiz ile Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezimizde imkanlarımız ölçüsünde kadınlarımızın hem sosyal hayata katılımlarını artırmak hem de ailelerine ekonomik katkıda bulunmalarını sağlayacak kurslar açmaktayız. 14 Şubat tarihinde ise Kültür merkezimizin açılışını yapacağız. Kültür merkezinde kaliteli ve güzel mekanlarda kadınlarımızı kültür sanat kurslarımız ile buluşturmaya da devem edeceğiz” dedi.

 

ÇİNİ TABAK HEDİYE ETTİLER

 

Akay “ Kültür sanat kurslarımızda kursiyerlerimiz el emeği göz nuru ürünler ortaya koymaktadır.İlçe merkezinin bir çok noktasında küçük dükkanlar oluşturmaktayız. Bu dükkanları mahalle evimizdeki kursiyerlerimizin kullanması için tahsis edeceğiz.  Kadınlarımız buralarda el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkararak ailelerine ekonomik katkı sağlama imkanına kavuşacaklar” açıklamasında bulundu. Ziyarette Çini Kursu Eğitmeni Tülay Er ziyaret anısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a çini tabak hediye etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10