Süper Ligde 15.hafta geride kaldı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 15.hafta oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Çorlu Kültürspor evinde konuk ettiği Muratlı Belediyespor'u üç golle mağlup ederken, ilk devreyi lide

31.01.2019 17:21:00 0
Süper Ligde 15.hafta geride kaldı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 15.hafta geride kalırken, oynanan altı karşılaşmada fileler 16 kez havalandırıldı.

 

LİDER ÜÇ GOLLE GÜLDÜ

 

Geçtiğimiz hafta Saray Belediyespor’u deplasmanda mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Çorlu Kültürspor evinde konuk ettiği Muratlı Belediyespor’u üç golle geçti. Maça mutlak galibiyet parolası ile giren Çorlu Kültürspor karşılaşmanın 20’inci dakikasında Faruk’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Golden bir dakika sonra Muratlı Belediyespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Esen topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında Çorlu Kültürspor da penaltı kazandı. Topun başına geçen Murat şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çorlu Kültürspor’u karşılaşmada bir kez daha öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresi bu skor ile devam ederken, karşılaşmanın ikinci devresinde hakem ile diyaloga giren Muratlı Belediyespor’un golcü oyuncusu Tansu Tekir kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Uzatmalarda genç oyuncusu Tugay ile bir gol daha bulan Çorlu Kültürspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılıp liderliğini devam ettirdi.

 

KAPAKLISPOR FARKLI KAZANDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginde zirve mücadelesi yapan Kapaklıspor hafta sonunda deplasmanda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Büyükyoncalıspor’a konuk oldu.  İlk dakikalardan itibaren rakip kalede hücum geliştiren Kapaklıspor’da ceza sahası içinde topla buluşan Berkay kaydettiği golle Kapaklıspor’u 1-0 öne geçirdi.  Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor 34’üncü dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Emre Kaymaz düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Farkın ikiye çıkmasıyla birlikte ev sahibi ekip Büyükyoncalıspor oyun disiplininden koptu. Rakibinin oyundan düşmesini iyi değerlendiren Kapaklıspor 43’üncü dakikada Emre Kaymaz ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Kapaklıspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.Karşılaşmanın ikinci devresinde de Kapaklıspor etkili oyununu sürdürdü. Rakibi karşısında çok rahat oyununu sürdüren Kapaklıspor 65’inci dakikada farkı dörde çıkardı. Günün başarılı isimleri arasında yer alan Emre Kaymaz kendisinin üçüncü takımının ise dördüncü golünü kaydetti. Golden beş dakika sonra ise bir kez daha sahneye çıkan Emre Kaymaz şık bir golle skoru 5-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un beş gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 29 yaparken, 15 hafta sonunda sekizinci mağlubiyetini alan Büyükyoncalıspor ise 15 puanda kaldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR’DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜYOR

 

Ligin ilk devresini lider tamamlayan ve ilk hafta maçında evinde Çorlu Kültürspor’a mağlup olan Saray Belediyespor deplasmanda Kapaklı Sitespor’a konuk oldu.  Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip Saray Belediyespor karşılaşmanın 13’üncü dakikasında Farid’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Kalan dakikalarda beraberlik için yüklenen Kapaklı Sitespor golden üç dakika sonra tecrübeli oyuncusu Serkan Akyüz ile beraberliği sağladı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve ilk devre 1-1 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda galibiyet golü aradı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Ligin ilk devresini lider tamamlayan ve ikinci devreye kötü bir başlangıç yapan  Saray Belediyespor 32 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Kapaklı Sitespor ise puanını 18 yaptı.

 

ZORLU KARŞILAŞMADA GOL ÇIKMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör ligde oynanan maçta Malkara Sağlamtaşsopr ile Ergenegücü Ulaşspor golsüz berabere kaldı. Maça ev sahibi ekip Sağlamtaşspor hızlı başladı. İlk yarıda 3 net gol fırsatını sonuçlandıramayan ev sahibi ekip,Sağlamtaş Spor konuk takım Ergenegücü Ulaş Spor’dan da gol sesi gelmeyince ilk yarıyı bu skorla bitirdi. Sağlamtaşspor İkinci yarı da hızlı başladı. Özellikle orta sahada baskılı oynayan ev sahibi ekip rakibin kanatlarından gelen akınlarını iyi karşıladı.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Sağlamtaşspor puanını 20 yaparken, Ergenegücü Ulaşspor ise 25 puana yükseldi.

 

EREĞLİ TEK GOLLE KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Marmaraereğlisi Belediyespor ilerleyen dakikalarda kaydettiği golle öne geçti. Üstünlüğünü ilerleyen bölümlere doğru sürdüren ev sahibi ekip Marmaraereğlisi Belediyespor ikinci golü bulamazken, 1461 Karadenizspor ise geliştirdiği ataklarda beraberliği bulamadı. Son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada Marmaraereğlisi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını 34 yaparken, 1461 Karadenizspor ise 15 puanda kadı.

 

100.YILSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Ligin iddialı ekiplerinden 100.Yılspor ise evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti. Taraftarı önünde maça etkili başlayan 100.Yılspor kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Rakibini kendisini yakalamasına izin vermeyen ev sahibi ekip kalan dakikalarda kaydettiği gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmasını bildi. Bu sezon dokuzuncu galibiyetini alan 100.Yılspor puanını 28 yaparak beşinci sıradaki yerini korurken, Malkara 14 Kasımspor ise 20 puanla yedinci sıraya geriledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10