Tekirdağlı sanatseverleri hayran bıraktı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe 4. Uluslararası Oda Müziği Festivali, Mimar Sinan Kontrbas Quartet konseri ile devam etti. Bisanthe 4. Uluslararası Oda Müziği Festivali,

Süleymanpaşa 1.02.2019 11:26:00 0
Tekirdağlı sanatseverleri hayran bıraktı

Johann Sebastian Bach’ın Arioso BWV 1056 isimli eserinin Klaus Trumpf düzenlemesi ile başlayan Mimar Sinan Kontrbas Quartet, daha sonra sırasıyla Arcady Dubenskt’e ait Prelude & Fugue, Erik Satie’nin Gnossiennes No. 1, Scott Joplin bestesi Elite Syncopations Entertainer’in David Heyes düzenlemesi, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Figaro’nun Düğü’nü eserinin Üvertür bölümü, Johann Straus’a ait Voces of Spring isimli eserin Carolyn White düzenlemesi ve kontrbas ikilisi için bestelenmiş bir eser olan Giovanni Bottesini’ye ait Passiona Amorosa’nın Klaus Trumpf tarafından kontrbas dörtlüleri için düzenlemesini icra ettiler.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Konseri Gürcü besteci Yorgi Magoshvili’ye ait bir eserle bis yaparak tamamlayan topluluk dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

 

SAHNE ALACAKLAR

 

Bisanthe 4. Uluslararası Oda Müziği Festivali, iki konserle devam edeceği belirtildi. 1 Şubat Cuma saat 20:00’da Bisanthe Quartet ve 2 Şubat Cumartesi saat 20:00’da Emre Tamer ve İstanbul Camerata Barok sahne alacaklar.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10