Kapaklı meclisi eksiksiz toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısını bugün eksiksiz gerçekleştirdi. İlgili gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği toplantıda, 31 Mart Yerel seçimlerinde Cumhur ittifakının Kapakl?

Kapaklı 1.02.2019 17:23:00 0
Kapaklı meclisi eksiksiz toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 16:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

 

“KONUYU TESKİ’YE BİLDİRECEĞİM”

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen iki önerge görüşüldü. AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen ilk önergede İnönü Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesinde bulunan bazı sokaklarda yağmur gideri olmadığından dolayı evleri su bastığı ve vatandaşların mağdur olduğu kaydedildi. Bu konunun takipçisi olacağını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya TESKİ’ye üst yazıyla konunun bildirileceğini ifade etti. Bir diğer önergede ise 31 Mart Yerel Seçimlerinde Kapaklı Belediye Başkan adayı olan Mustafa Çetin’in meclis üyesi istifası yazısı okundu.  

 

ÇETİN’İ TEBRİK ETTİ

 

Önergelerin görüşülmesinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Kapaklı Belediye Başkan adayı olan Mustafa Çetin arkadaşımızı tebrik ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinin bayram ve şölen havasında geçmesini temenni ediyorum. Kutuplaştırmadan ve ayrıştırmadan yerel seçim çalışması yaparak Kapaklı’nın örnek olmasını temenni ediyorum. Yolun açık olsun ” diye konuştu.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

2014 Nisan ayından itibaren mecliste beş yıl görev yaptığını kaydeden Cumhur ittifakı adayı Mustafa Çetin “ Görev yaptığım sürede herkesle uyumlu ve güzel bir çalışma içinde olduk. Muhalefet olmamız nedeniyle zaman zaman söylemlerimiz kırıcı olmuş olabilir. Ancak bu süre zarfında olumlu ve pozitif bir siyaset yapma gayretinde oldum. Kalbini kırdığım herkesten bugün helallik istiyorum” dedi.

 

“BİRBİRİMİZE SARILALIM VE ÖRNEK OLALIM”

 

Çetin “ AK parti belediye başkan aday adayı müracaatımı yaptım. Uzun bir sürecin sonunda Cumhur ittifakının adayı oldum. Yavaş yavaş siyasi arenaya ineceğiz. 2019 yerel yönetimlerini oluşturma adına demokrasinin gereği sahada çalışmalarımızı, vatandaşla kendimizi anlatmaya gayret edeceğiz. İrfan Başkanın dediği gibi kimseyi kırmadan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden tüm bölgeye örnek olmalıyız. Bu şekilde Kapaklı’da siyasi propaganda yaparsak siyaset şölenini bayram havasında geçirirsek hepimiz kazançlı çıkarız. En fazla da Kapaklı halkı kazançlı çıkar. Biz bu konuda AK Parti ve MHP grubu ile söz birliği ettik. Bu süre zarfında kırıcı olmayacağız. Eminim ki sizde aynı duygular içindesiniz. Meydanlarda birbirimizi gördüğümüzde sarılalım ve örnek olalım. 2019 yerel seçimlerinin Kapaklı’ya hayırlı olmasını ve yeni yönetimlerin Kapaklı’yı daha ileriye götürmesini diliyorum” dedi.Çetin daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elini sıkıp helalleştikten sonra AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel ve partililer ile meclis salonundan ayrıldı.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Meclisin ilk oturumda Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. Bulgaristan Samuil Belediyesi ile Kardeş şehir olma konulu gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda Cumhuriyet Mahallesi 730,774,775,780 ve 782 numaralı parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu da İmar komisyonuna havale edildi. Dolu Kadro değişikliği konulu yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, başarı gösteren sporcuların ödüllendirilmesi maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderildi.  Gündemin altıncı maddesinde 1/5000 Namız İmar Palın ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu İmar komisyonuna havale edilirken, gündemin son maddesinde kredi kullanılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini ise Çarşamba günü saat 16.00’da ikinci oturumda karara bağlayacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10