"İlçemiz marka şehir olacak"

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çavuşköy Mahallesi Et Kombina Tesisinin yanı başına modern Canlı Hayvan Pazarı projesi kazandırdıklarını kaydetti.

Malkara 3.02.2019 14:07:00 0

Malkara Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaklaşa işletilecek olan Canlı Hayvan Pazarı Projesinin, hayvancılık sektöründe sadece Malkara’ya değil bölge hayvancılığına da katkı sunmayı planladığını kaydeden Başkan Yurdakul, "Göreve geldiğimiz günden bugüne ilçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerimizden bir tanesi de kısa zamanda açılışını yapacağımız Türkiye’nin 2. Trakya’nın ise en büyük Et Kombina Tesisi, hayvancılığın başkenti olacak ilçemizin bu projeye ihtiyacı vardı.  Şimdide Canlı Hayvan Pazarı projesini Et Kombina Tesisi’nin yanı başına yapacağız. Canlı Hayvan Pazarı da devreye girince alıcı ve satıcılar Malkara’ya çevre il ve ilçelerden gelecekler. İlçemiz üreticileri de modern ve sağlıklı bir ortamda büyük ve küçükbaş hayvanların satışlarını gerçekleştirecekler. İlçemiz bu sayede hayvancılık alanında marka şehir olacak” dedi.

 

“ÜRETİCİMİZE DESTEK OLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Malkara’da hayvan üreticileri ile birlikte pazarlama odaklı teknikler ile Malkara’nın adını bir kez daha duyuracaklarını ifade eden Başkan Yurdakul, “Üreticilerimiz hayvanlarını değerinde satabilecek. Malkara'da üreticilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Göç veren bir Malkara değil göç alan bir Malkara'yı hep birlikte inşa etmek için şehrimizin her anlamda büyümesi ve gelişmesi için çalışıyoruz. Ekonomimizi canlı tutmak, kırsala hayat vermek, köyden kente göçü önlemek, çiftçinin üretime katkısını artırmak ve hayvancılığı teşvik edip kaliteli üretim gerçekleştirmek için üreticimize destek olamaya çalışıyoruz. 2019 yılı Eylül ayı gibi imalat ve projelendirme aşamalarına başlayacak. İlçemize şimdiden hayırlı olsun "dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10