'Yarışta bizde varız' dediler

Çerkezköy'de yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte mahallerine hizmet etmek isteyen muhtar adaylarının isimleri ortaya çıkarken, 3 kadın aday bir araya gelerek ' Bu yarışta biz de varız' dedi.

Çerkezköy 3.02.2019 15:37:00 0

Cumhuriyet Mahallesinde muhtar adaylığını açıklayan Nilgün Toz’un ardından farklı mahallelerde adaylığını açıklayan Melek Çamyar, Fatma Kaya ve Nuray Varol, kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan muhtarlık için destek istiyor. 

 

MÜHRÜ ELİNDE BULUNDURMAK İSTİYOR

 

2019 yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığı için ziyaretlerini sürdüren İstasyon mahalle muhtar adayı Melek Çamyar, Yıldırım Beyazıt Mahalle muhtar adayı Fatma Kaya ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi muhtarı adayı Nuray Varol Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ettiler. Hedeflerinin Çerkezköy’de yerel yönetimde aktif kadın sayısını artırmak olduğunu söyleyen kadın adaylar, Çerkezköy’de kadın muhtar sayısını artırmak istediklerini kaydettiler. En büyük destekçileri olarak gördükleri kadınlardan oy isteyen muhtar adayları, erkeklerden oy istemeyi de ihmal etmiyor. Mahallelerini güzelleştirecek projelerini anlatarak seçmenlerine vaatte bulunan kadın muhtar adayları, 31 Mart'taki seçimden galip ayrılarak muhtarlık mührünü elinde bulundurmak istiyor. 

 

“MAHALLEMİN EKSİKLERİNİ GÖRDÜM”

 

İstasyon mahalle muhtarlığına aday olan iki çocuk annesi Melek Çamyar “ 1980 Samsun doğumluyum. İki çocuğum var ve bayan terzisiyim. 17 yıldır Çerkezköy’de yaşayan biri olarak ailemin ve çevremdekilerin desteği ile muhtarlığa aday oldum. Mahallelerdeki eksikleri görünce çalışmalara başladım. Çerkezköy’lü seçmenlerin bu sefer bir ilki yapmalarını ve kadın adayları tercih etmelerini istiyorum. Eşitlik söylemimiz dilde kalmasın çünkü halkımızın yarısı kadın, kadınlara da söz hakkı verilsin, onların da bir temsilcisi olsun, temsil edilecek makamları olsun. Seçmenlerden sandık başına gittikleri zaman kadınların da ne kadar titizlikle, incelikle hizmet edebileceğini düşünerek tercihlerini kadın muhtarlardan yana yapmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

“KADIN ELİ DEĞECEK”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtar adayı Fatma Kaya, Yıldırım Beyazıt mahallesini mahalle sakinleri ile birlikte yönetmeye aday olduğunu, bunun için de yola çıktığını kaydetti. Çerkezköy’de 15 yıldır ikamet ettiğini ifade eden Kaya “1977 İstanbul doğumluyum ve kimya mühendisiyim. Özellikle ailem ve çevremdeki kadınların büyük desteğini alarak yola çıktım. Mahallelere kadın eli değmesiyle birlikte mahalle halkına 7/24 hizmet vermek istiyorum.  Var olan sorunlara çözümlerimizi hızla getirileceğine söz veriyorum. Muhtar seçilirsem mahallemizin sorunlarının çözümü için çaba göstereceğim. Mahallemi halkımızın yapıcı önerileri ile mahalleli ile birlikte yönetmek istiyorum. Yıldırım Beyazıt Mahallesine kadın eli değecek” dedi.

 

‘BİZ SEÇİLİRSEK KAYBEDEN OLMAYACAK’

 

2014 seçimlerinde Recep Şahin’e az bir oy farkıyla kaybeden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtar adayı Nuran Varol, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde çok iddialı. ‘ Biz seçtik, seçilmek istiyoruz’ sloganıyla yola çıktığını kaydeden Varol “ Çerkezköy’ün yüzde 50’si kadınlardan oluşmaktadır. Ancak kadınlarımız ne aza olabilir ne de vekil. Seçmen artık mahallere kadın eli değmesini istiyor. ‘Biz seçilirsek kaybeden olmayacak’ sloganı ile ev ev dolaşarak seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Her türlü sorunu çözmek için ve mahalleye en iyi hizmetin yapılması için kollarımı şimdiden sıvadım. Bizim muhtarlığımız bir ikametgah yeri değil daha çok hizmet yeri olacaktır.  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi halkı bana bu görevi layık görürse mahallemizin tüm sorunlarını, halkımızın talepleri doğrultusunda dikkate alarak hizmet yapmaya talibim.” dedi 10 mahallenin bulunduğu Çerkezköy’de seçimlere yaklaşık 2 ay kala çıkan kadın muhtar aday sayısı dört olurken, ilerleyen günlerde bu sayının artıp artmayacağı ise merak ediliyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10