Başarıyı her daim kucaklarız

Çerkezköy ile özdeşleşen maratoncu Hamdi Baygın'ın geçtiğimiz gün elde ettiği başarıyı onu kucaklayarak havaya kaldırıp siyasilere sübliminal bir mesaj veren siyasetin renkli siması Mustafa Ord

Çerkezköy 4.02.2019 17:19:00 0
Başarıyı her daim kucaklarız

Çerkezköy’deki siyasetin fikirle, bilgiyle, beceriyle, birikimle değil parayla dizayn edilmeye çalışıldığını öne süren MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de çevre ile birlikte siyasetin de hızlı bir şekilde kirletilmek istendiğini öne sürdü.

 

“VİCDAN KANTARINDA TARTACAKTIR”

 

Çevrede kirliliğinde olduğu gibi, sorumsuz siyasetçilerin her geçen gün siyaseti kirlettiğini kaydeden MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu “İnsanlar siyasette karamsarlığa sürüklenerek küstürülüyor. Siyaseti ticaret olarak görenlerse siyaset sahnesinde boy göstermeye çalışıyorlar. Bu da halkın dikkatinden kaçmıyor. Halkımız kimin, neyi, hangi samimiyetle, hangi gayretle yaptığını ve yapacağını iyi bilir, iyi görür, iyi tartar. İnanıyorum ki 31 Mart’ta da seçmen Çerkezköy’ü yönetecek şahsiyeti vicdan kantarında tartarak, akıl süzgecinden geçirecek, gelecek seçimlerin değil gelecek nesillerin hesaplarını yaparak karar verecek. Bu kararla da Çerkezköy’ün geleceği karartılmayacaktır” dedi.

 

“BU AĞAÇ ÇERKEZKÖY’DE MEYVE VERMEZ”

 

Ordu “AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapıp, siyaset okulunu ilkokuldan başlayıp, orta derecesini, lisesini, üniversite doktorasını yapmış bir ilçe başkanı ucuz hesaplarla harcanarak, yerine siyaset ile uzaktan yakından alakası olmayan, başka hesaplarla siyaset sahnesine adapte edilmiş insanların dikte edilmesi, çıkmazda olan Türk siyasetinin geldiği son noktayı Çerkezköy’de göstermektedir. Siz iktisatçı ve doktora yapmış bir ilçe başkanını hiçe sayarak görmezden geleceksiniz. İttifakın adayı inşaat mühendisini görmezden geleceksiniz ve farklı hesaplarla Çerkezköy halkının önüne 40’ından sonra diploma sahibi olan insanları dikecekseniz. Bunu Çerkezköy halkı kabul etmez, bu ağaç Çerkezköy’de meyve vermez” diye konuştu.

 

“AKLIMLA HAREKET ETTİĞİMİN GÖSTERGESİDİR”

 

Sanayisi ile dünyaya üretim yapan Çerkezköy’ü yönetecek kişilerin vizyonu ile Çerkezköy’ü Avrupa şehri yapacak bilgi ve beceriye sahip olması gerektiğini kaydeden Ordu “Bugün Çerkezköy’ü yönetmeye talip olan insanların kariyerlerinin de en az Çerkezköy’ün vizyonu kadar parlak olması gerekiyor. Eğer bugün Çerkezköy’ü birisi yönetecekse Cumhur ittifakının ortak adayı Süleyman Kozuva kadar genç, variyetli, daha eğitimli, Cumhur ittifakının ortağının temsilcisi Koray Önsel aday olabilmeliydi. Bu olmuyor ise yine en az Kozuva kadar variyetli, Kozuva’dan daha dirayetli ve daha eğitimli, 5 yıl Çerkezköy’de ilçe başkanlığı görevini yürütmüş, kendince başarılı, maddi ve manevi teşkilatını ayakta tutmuş Abdullah Öğe aday olabilmeliydi. Ama maalesef siyasette halkın adamı olanlar, birilerinin adamı olmadığı için yer bulamıyorlar. Bunu halkın gönlünde yer etmiş birisi olarak görebiliyorum ve söyleyebiliyorum. İşte bugün maratonda bir çok başarı gibi bugün de başarı elde etmiş Baygın kardeşimizi kucağıma alıp kaldırabiliyorum. Bu da benim nefsimle değil aklımla hareket ettiğimin bir göstergesidir” açıklamasında bulundu.

 

“ŞANSLARININ OLMADIĞINI BİLİYORDUM”

 

Ordu “Ama maalesef Çerkezköy’den belediye başkan adayı olabilmek için hem Koray Önsel’in hem de Abdullah Öğe’nin böyle bir şanslarının olmadığını biliyordum. Bu arkadaşlarımızın ortak suçları doğuştan kazandıkları suçlardır. Süleyman Kozuva gibi Çerkezköy’de doğsalar dahi, variyetlerini Çerkezköy’de bulsalar dahi, Kozuva gibi yerlisi olmayıp Anadolu’nun değişik illerinden doğmuş olmaları bu mikro ayrımcılığı körüklemektedir. Öyle ki AK Parti Tekirdağ genelindeki adaylarının tamamını sistematik olarak yerlilerden seçmesi tesadüf değil, bilinçli, sistematik bir harekettir.Aynı ayrımcılığı 4.5 yıldır Belediye Başkanlığını yürüten Vahap Akay yapsaydı eminim ki Çerkezköy siyasetinde Akay’ın esamesi okunmuyor oluyordu. Akay’ın partisinde olduğu kadar her kesimde ve herkeste bir karşılığı var. Ama AK Parti’nin insanların önüne koyduğu adayın bir karşılığının olmadığını düşünüyorum. Ne termikle Çerkezköy’ün çevresinin kirletilmesine, ne de Çerkezköy siyasetinin çehresinin kirletilmesine seçmen olarak müsaade etmeyeceğiz” diyerek Hamdi Baygın’ın üzerinden Cumhur ittifakı Adayı Süleyman Kozuva’nın başarısızlığına göndermede bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10