Kapaklı'da eş zamanlı 'yaya öncelikli' trafik uygulaması

Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla Kapaklı'da 'Yaya Öncelik

Kapaklı 6.02.2019 18:02:00 0
Kapaklı

İşleri Bakanlığı tarafından "öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla 2019 yılı "yaya öncelikli trafik" yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatıldı.

 

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILDI

 

Etkin bir farkındalık sağlanması için bugün 12.00-13.00 saatleri arasında yapılan, 81 ilde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla, pek çok noktada sürücülere yaya geçitlerinde yayanın önceliği bulunduğuna dair bilgilendirici broşürler emniyet ve jandarma personeli tarafından dağıtıldı.

 

SÜRÜCÜLER BİLGİLENDİRİLDİ

 

Uygulama kapsamında Kapaklı’da dört noktada uygulama gerçekleştirildi.Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram’ın ve personelin katıldığı “Yaya Öncelikli Trafik” konulu proje kapsamında tüm okul önlerinde kural ihlallerine karşı bulunduğuna dair bilgilendirici bilgiler personel tarafından sürücülere broşür dağıtılarak bilgilendirildi.

 

60 PERSONEL KATILDI

 

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy yaptığı açıklamada “ Trafik konusunda vatandaşlarımızın farkındalığını ve bilincini arttırmak için eş zamanlı bir program yürütülüyor. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma noktasındaki farkındalığı arttırmak için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun önderliğinde böyle bir program gerçekleştiriliyor. Bizim trafik konusunda, kurallara riayet konusunda kat etmemiz gereken mesafeler var. Ülkemizde bu noktada bilinçlenmeyi arttırmamız gerekiyor. Bugünde Kapaklı genelinde Emniyet Müdürlüğümüz 50 personelle dört noktada, Jandarma ekiplerimiz ise 10 personel ile bir noktada kampanyayı yürüttü” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10