Süper Ligde 16.hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 16.hafta oynanan altı karşılama ile tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Çorlu Kültürspor deplasmanda Ergenegücü Ulaşspor'u tek golle mağlup ederek liderliğini sürdü

7.02.2019 13:44:00 0
Süper Ligde 16.hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 16.haftada birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, rakip fileler 15 kez havalandırıldı.

 

LİDER TEK GOLLE KAZANDI

 

Haftaya 34 puanla lider durumda giren Çorlu Kültürspor deplasmanda Ergenegücü Ulaşspor’a konuk oldu. Her iki ekip adına mutlak pozisyonların olduğu ilk 45 dakikada gol sesi çıkmayınca  İki takımda soyunma odasına eşitlikle girdi. Müsabakanın 63. dakikasında  Ergenegücü Ulaşspor ceza alanına gönderilen havadan uzun topta Ergenegücü Ulaşspor defans hattının anlık duraksaması ve kalecinin pozisyon anında kararsızlığını fırsata çeviren Çorlu Kültürspor oyuncusunun araya girerek aşırtma vuruş şeklinde dokunuşu ile birlikte karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip Ergenegücü Ulaşspor bir türlü pozisyon bulmakta zorlandı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorlu Kültürspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorlu Kültürspor bu galibiyet ile puanını 37 yaparken, Ergenegücü Ulaşspor ise 25 puanda kaldı.

 

İKİ GOLLE KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor deplasmanda Malkara 14 Kasımspor’a konuk oldu. Bozuk bir zeminde oynanan karşılaşmada her iki takımda üç puan mücadelesi verdi. İlerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan Marmaraereğlisi Belediyespor kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Taraftarının desteği ile beraberlik golü arayan ev sahibi ekip Malkara 14 Kasımspor geliştirdiği ataklarda bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Kalan dakikalarda bir gol daha bulan Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak puanını 37 yaptı. Ligdeki sekizinci mağlubiyetini alan Malkara 14 Kasımspor ise 20 puanda kaldı.

 

DERBİYİ TEK GOLLE SARAY BELEDİYESPOR KAZANDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin 16. haftasında Saray’da derbi karşılaşmasında Saray Belediyespor ile Büyükyoncalıspor karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Saray Belediyespor geliştirdiği ataklarda istediği pozisyonları bulmakta zorlandı.Rakibi karşısında iyi kapanan ve kontra ataklarla goller arayan Büyükyoncalıspor ise geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.  Karşılaşmanın ikinci devresinde galibiyet için rakip kaleyi abluka altına alan Saray Belediyespor geliştirdiği ataklarda bir türlü golü bulamadı. Karşılaşmanın 80’inci dakikasında Saray Belediyespor galibiyet golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Onur’un ortasını iyi takip eden Arif Zeren şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Saray Belediyespor’u öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Saray Belediyespor kalan dakikalarda kontrollü oyun ortaya koydu. Gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Saray Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla puanını 35’e çıkaran Saray Belediyespor 37’i puanlı lig lideri Çorlu Kültürspor’u takibini sürdürdü. Bu mağlubiyetle 15 puanda kalan Büyükyoncalıspor ise düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı.

 

BİR PUANI PAYLAŞTILAR

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklı Sitespor hafta sonunda deplasmanda Muratlı Belediyespor’a konuk oldu. Karşılaşmanın 34’üncü dakikasında ev sahibi ekipte sahneye çıkan Melih Yıldız düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte mağlup duruma düşen Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 45’inci dakikasında sahneye çıkan Numan Altaş şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’a beraberliği getirdi. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.Karşılaşmanın ikinci devresi golle başladı. 47’inci dakikada gelişen Muratlı Belediyespor atağında topla buluşan Aykut Çoban düzgün bir vuruş ile Muratlı Belediyespor’u karşılaşmada bir kez daha öne geçirdi. Oyundan kopmamaya çalışan Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 82’inci dakikasında topla buluşan Anıl Koçoğlu topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’a beraberliği getirdi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın 85’inci dakikasında Kapaklı Sitespor’dan Uğur Hasko kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Kapaklı Sitespor üst üste üçüncü beraberliğini alarak puanını 19 yaparken, Muratlı Belediyespor ise 21 puana yükseldi.

 

SAĞLAMTAŞSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Sağlamtaşspor ise deplasmanda 1461 Karadenizspor’a konuk oldu. İlk dakikalardan itibaren maçta ağırlığı koyan konuk ekip Sağlamtaşspor 20’inci dakikada Mert Ekici’nin pasıyla hareketlenen Burak Elagöz’ün şık golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan konuk ekip karşılaşanın 30’uncu dakikasında farkı ikiye çıkardı. Mert Ekici’nin pasıyla topla buluşan Kerem Polat kafa vuruşu ile farkı ikiye çıkardı. İlk otuz dakikada kalesinde iki gol gören 1461 Karadenizspor oyun disiplininden koptu. Karşılaşmanın ikinci devresinde iki asist ile yıldızlaşan Mert Ekici bu sefer şık bir vuruş gerçekleştirerek farkı üçe çıkardı. 85’inci dakikada ise bu bu kez sahneye Hakkı Kaya çıktı. Oyuna sonradan giren Hakkı Kaya gelişen atakta topu iyi takip ederek düzgün vuruş ile maçın skorunu tayin etti. Puanını 23 yapan Sağlamtaşspor ligdeki yerini perçinlerken, 1461 Karadenizspor ise 15 puanla düşme hattının bir basamak üstünde yer aldı.

 

ÇORLUSPOR’DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor ise evinde 100.Yılspor’a konuk oldu. Haftanın önemli karşılaşmasında konuk ekip kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru taraftarının desteği ile ev sahibi ekip Çorluspor kaydettiği golle skoru eşitledi. Çorluspor 78’inci dakikaya kadar iki kırmızı kart görerek dokuz kişi kaldı. Rakibinin eksik olmasını iyi değerlendiren konuk ekip 100.Yılspor uzatma dakikalarında kaydettiği golle karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildi. Çorluspor bu mağlubiyet ile 11 puanda kalırken, 100.Yılspor ise puanını 31 yaparak zirve takibini sürdürdü.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10