Kitap fuarına yoğun ilgi

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarı bugün Krempark Alışveriş Merkezi'nde açıldı. 100'e yakın yayın evinin katıldÄ?

Kapaklı 7.02.2019 17:57:00 0
Kitap fuarına yoğun ilgi

Bugün Krempark Alışveriş Merkezi’nde açılışı yapılan Kapaklı 1.Kitap fuarının açılışına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kitapseverler katıldı.

 

 

 

 

 

“TRAKYA’NIN İLK VE EN BÜYÜK FUARINI YAPIYORUZ”

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ 12 Kasım 2018 tarihinde Kapaklı’da görevimize başladığımızda adeta yarış dışı kalmış ilçemiz bugün ben de varım demiştir. Eğitim alanında yerli ve milli projemizden sonra bugün kapaklı kitap fuarını gerçekleştiriyoruz. Trakya’nın ilk ve en büyük fuarını ilçemizde yapıyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Ekip olarak 40 günlük çalışmanın ardından bu fuarı düzenliyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Trakya’da bir ilki gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan 26.Dönem Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Gençlerimizi okuma ile daha iç içe bir araya getiriyoruz. Dinimizin ilk emri okudur. Sadece bu kitap fuarında protokol, öğrenci ve öğretmenler haricinde ev hanımlarının ilgisi de beni mutlu etti. Bu projenin çok güzel bir faaliyet olduğuna inanıyoruz. Bu fuarların diğer ilçelerde ve tüm Trakya’da desteklenmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’YA İLK KEZ GELİYORUM”

 

Kapaklı’ya ilk kez geldiğini kaydeden Ünlü Yazar Kahraman Tazeoğlu, “ Kapaklı diye bir yer olduğunu ilk kez duyuyorum. Bu vesile ile burayı da tanımış oldum. Geniş kapsamlı bir fuarın yapılmış olması yazarlar için önemlidir. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Mümkün mertebe davet edildiğimiz tüm fuarlara gitmeye çalışıyoruz. Amacımız insanlara gazetelerden, televizyonlardan değil de onların ayağına giderek bire bir ulaşmaktır. Çünkü tek derdimiz var. ‘ toplum okusun’ istiyoruz. Okuyan toplum bizim içinde çok önemlidir. Bu anlamda fuarlar da çok önemlidir. Bu yıl ilki olan fuarın devamı olur. İstikrar çok önemlidir. Ne zaman yapılırsa ben bu fuara sizin için gelmeye hazırım” diye konuştu.

 

“BENİM HEDEF KİTLEM KİTAP OKUMAYANLAR”

 

Yazar olmanın yolunun okumaktan geçtiğini kaydeden Tazeoğlu “ Benim hedef kitlem kitap okumayanlar. Zaten kitap okuyanlarla ilgili hiçbir derdimiz yok, onlar zaten okuyor. Kitap fuarlarında yaptığım söyleyişiler de ‘ Size bunları kim yazdırıyor’ soruları alıyorum. 17 yaşında karşılıksız aşk sonrası yazma yeteneğimi keşfettim. İçinizde keşfetmediğiniz, bilmediğiniz bir yetenek vardır. Bir gün bir olay sizi o yetenekle yüz yüze getirir” diye konuştu. Söyleşinin ardından ünlü yazar Tazeoğlu okurları için kitaplarını imzaladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10