Projelerimizin yüzde 70'ini gerçekleştirdik

Çerkezköy Halk Pazarı'ndan vatandaşlarla bir araya gelerek bez torba dağıtan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, beraberindeki Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP İlç

Çerkezköy 7.02.2019 18:01:00 0
Projelerimizin yüzde 70

Çerkezköy Halk Pazarında vatandaşlarla bir araya gelerek bez torba dağıtan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gazetemizi ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

 

 

 

SON TOPLANTIYI ÇERKEZKÖY’DE YAPACAĞIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Gerçekten zaman yetmiyor. 13 Şubat’ta meclis toplantısını Çorlu’da gerçekleştireceğiz. O toplantının ardından tamamen sahaya ineceğim. Büyükşehir Belediyesinin son toplantısını ise Mart ayının ikinci Salı günü Çerkezköy’de yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

“BU DÖNEMDE SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

 

Albayrak “ Vaatlerimin ve projelerimin yüzde 70’ini gerçekleştirdim. Yeni kurulan bir büyükşehir olarak bütün ağırlıklı işlerimizi tamamladık. Sıkıntı verecek, zaman alacak zor işler tamamlandı. Seçimleri kazandığımız takdirde ikinci dönemde Tekirdağ’da sosyal ve kültürel projelere ağırlık vereceğiz. Yeni dönemde Tekirdağ ve ilçelerinde öncelikli işlerimizden birisi de öğrenci yurtları yapmak olacak. Yeni dönemde Çerkezköy’de bağlık viyadüğünden başlayarak tüm viyadük ve köprü kavşaklarını düzenleyeceğiz. 2020-2021 yıllarında Çerkezköy yapılanları çok iyi hissedecek” dedi.

 

“İKİ KÜLTÜR MERKEZİNİ TAMAMLADIK”

 

Tekirdağ’da 22 yıl önce yapımına başlanan kültür sarayının yeni bittiğini kaydeden Albayrak “ Yeni kurulan büyükşehir olmamıza rağmen ve iki yılda kadrolaşma ile uğraşmamıza rağmen dört kültür sarayının temelini attık. Çerkezköy Kültür Sarayını Şubat ayında, Kapaklı Kültür Sarayını ise önümüzdeki ay açmayı planlıyoruz. Saray ve Ergene’deki kültür saraylarımızın ise inşaatları aralıksız bir şekilde sürüyor” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ’IN ÖNÜNÜN AÇILMASI GEREKİYOR”

 

Albayrak “ 2014 yılında göreve geldikten sonra ikinci meclis toplantısında Karayollarına 6 bin 350 metrekare yol için 10 milyon TL para verdik. Bunun 6 bin metresi bitti. Çalışma tamamlanmak üzereyken sur var, kale var dediler. 350 metrelik yer 2 senede bitmedi. Tekirdağ’ın önünün açılması gerekiyor. AK Partili vekillerden çok fazla yardım ve destek aldığım söylenemez” açıklamasında bulundu.

 

“ÇOK HASSASIM”

 

Cumhur İttifakı adayı Süleyman Kozuva’nın Çerkezköy’deki aday tanıtım toplantısında TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un kendisi ile ilgili namaz kılmasına ilişkin söylediği sözlere çok üzüldüğünü kaydeden Albayrak “ İşi gücü bıraktılar Çerkezköy’de toplantıda benim namaz kılmamla alakalı beyanlar verdiler. Bu söylemlere gerçekten çok üzüldüm. Ben hiçbir zaman gidip de şu namaza gidiyorum diye bir beyan vermedim. Hiçbir camide benim namaz kılarken fotoğrafımı görmemişinizdir. Çünkü bu konuda çok hassasım. Bu açıklamasının ardından TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’u telefon ile arayarak yanlış konuştuğunu dile getirdim” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10