11.Grupta heyecan tüm hızıyla sürüyor

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde 11'inci hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı. Bir tek deplasman takımımın galip geldiği geçen hafta 2 karşılaşma berabere sonuçlanırken, Edirnespor ile birlikte 4 ev sahibi tak

13.02.2019 14:06:00 0
11.Grupta heyecan tüm hızıyla sürüyor

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, lider Edirnespor rakibi Çanakkale Dardanelspor’u iki golle geçmesini bildi.

 

PUAN FARKINI ÜÇE ÇIKARDI

 

Haftaya lider durumda giren Edirnespor evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Edirne 25 Kasım stadında oynanan karşılaşmanın 7’nci dakikasında ev sahibi Edirnespor Insa Sylaa ile 1-0 öne geçerken, bu dakikadan sonrada ev sahibi Edirnespor ataklarını sürdürdü. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Edirnespor karşılaşmanın 20’inci dakikasında son haftaların iyi oyuncularından kaptan Uğur Kapısız ile farkı ikiye çıkardı. Müsabakanın ilk devresi Edirnespor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıda her iki ekibin çabası skoru değiştirmezken karşılaşma ev sahibi Edirnespor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Edirnespor Çanakkale Dardanel karşısında 2-0'lık skorla 11'inci gruptaki puanını 39'a çıkarttı. Kırmızı-beyazlılar 13'üncü haftada kendi evinde yenildiği Kartal maçından bu yana mağlubiyet yüzü görmeyerek galibiyet serisini 5'e çıkarttı.

 

TEKİRDAĞSPOR BİR PUANI UZATMALARDA KURTARDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde Tekirdağspor evinde konuk ettiği Modafenspor ile karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 berabere kaldı. Tekirdağ Namık Kemal Stadyumda Pazar günü oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan mücadelesi ile başladı. Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. İkinci devre ataklarını sıklaştıran Tekirdağspor karşısında konuk ekip Modafenspor  penaltı kazandı. Topun başına geçen Enes Yıldırım topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında beraberlik golü için rakip kaleyi abluka altına alan Tekirdağspor’da Hakan Sofuoğlu karşılaşmanın hakemi Göksu Furkan Güngör itiraz ettiği için direk kırmızı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalan Tekirdağspor beraberliği ise uzatmalarda kurtardı. Uzatmaların ikinci dakikasında Mehmet Tosun orta sahadan ortaladı. Arka direkten Enes Çiçek’in kafasını Modafenspor Kalecisi Rasim Mutlu son anda tokatladı. Boşta kalan topu Tekirdağspor Kaptanı Ergin Ersin kafayla tamamladı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Modafenspor 36 puanla ikinci sırada kalırken, Tekirdağspor ise puanını 23’e yükseltti

 

1911’DE GALİBİYET HASRETİ SÜRÜYOR!

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 17.hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde zirve hesapları yapan İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor’u konuk etti. Güzel bir havada oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında orta alanda topa daha çok sahip olan konuk ekip Yeşilköyspor oldu. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ise kontra ataklarla ileride Selim ile gol aradı. Karşılaşmanın 22’inci dakikasında gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında topla buluşan Selim düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek temsilcimizi karşılaşmada öne geçti. Gelen golle büyük bir moral bulan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda kontrollü bir oyun ortaya koydu. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Yeşilköyspor golden dört dakika sonra Enver ile beraberlik golünü buldu. İlk devrenin ise kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. Karşılaşmanın ikinci devresinde 1911 Çerkezköy Doğanspor Bayram ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. 1911 Çerkezköy Doğanspor elde ettiği bir puan ile puanını 15’e yükseltirken, Yeşilköyspor ise puanını 31 yaptı.

 

ÇORLUSPOR 1947 DÖRT GOLLE KAZANDI

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 deplasmanda ligin puansız ekibi İstasyonspor’a konuk oldu. Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumunda oynanan karşılamaya Çorluspor 1947 fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 5’inci dakikasında gelişen Çorluspor 1947 atağında topla buluşan Rıza Burak Kahrıman düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Çorluspor 1947 ikinci gol için yüklenirken, ev sahibi ekip İstasyonspor ise beraberlik golünü aradı. Karşılaşmanın ilk devresi Çorluspor 1947’nin tek gollü üstünlüğü ile sona ererken, ikinci devre ataklarını sıklaştıran Çorluspor 1947 ikinci golü 55’de buldu. Gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Burak Dost topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’yi 2-0 öne geçirdi. Golden dört dakika sonra Rıza Burak Kahrıman kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti.  Oyundan kopmamaya çalışan ev sahibi ekip İstasyonspor 61’inci dakikada Kudret Altay ile gol bularak umutlandı. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın 72’inci dakikasında sahneye çıkan Levent Çoşkun şık bir vuruş ile farkı tekrar dörde çıkardı. Karşılaşmanın 88’inci dakikasında ise İstasyonspor’da sahneye çıkan Ayberk Çarıkçı topu ağlara göndererek skoru 4-2’ye getirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 4-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çorluspor 1947 puanını 17 yaparken, İstasyonspor ise 17.hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

ÜÇ GOLLE GALİP AYRILDI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise orta sıralarda yer alan Adaspor evinde Kavaklıspor’u konuk etti.Maçın 3. dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Raşit Gür pasını verdi. Batuhan Kaya’nın vuruşunda kaleci Serhat Serbest topu kontrol etti. Karşılaşmanın 33’üncü dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Rıdvan’ın ceza sahasına doğru gönderdiği ortada, Raşit Gür’ün kafa vuruşunda top auta çıktı. Maçın 36. dakikasında Kavaklıspor Suat Vatansever ile serbest vuruş kullandı. Batuhan Gezeri’in vuruşunda Adaspor savunması topu uzaklaştırdı.Karşılaşmanın 43. dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Rıdvan’ın yaptığı ortada, Raşit Gür’ün kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu. Karşılaşmanın ilk devresini Adaspor önde tamamlarken, ikinci devreye de fırtına gibi girdi. Karşılaşmanın 55’inci dakikasında Mazlum’un pasıyla hareketlenen Raşit Gür düzgün vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Maçın 73. dakikasında Adaspor Şeref Ali ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına doğru gönderilen topa, Raşit Gür’ün yaptığı kafa vuruşunda topu filelerle buluşturdu.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Adaspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Adaspor bu galibiyet ile puanını 26 yaparken, Kavaklıspor ise dokuz puanda kaldı.

 

KARTALSPOR’UN ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

 

Ligde zirve mücadelesi yapan Kartalspor evinde Bigaspor ile karşı karşıya geldi. İstanbul’da oynanan karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip Kartalspor Okan Demir’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kartalspor karşısında konuk ekip beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda Azem Yavuz ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak puanını 36’ya yükseltti. Maçtan mağlubiyet ile ayrılan Bigaspor ise 27 puanda kaldı.

 

ZORLU KARŞILAŞMADA GÜLEN ÇENGELKÖY OLDU

 

Haftanın bir diğer gollü karşılaşmasında ise Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. İkinci devre takımı tamamen yenileyen Uzunköprüspor ilk dakikalarda gol aramasına rağmen kalesinde gol gördü. İlerleyen bölümlerde beraberliği yakalayan konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin gollerine yine engel olamadı. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmadan 3-2’lik galibiyet ile ayrılan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını da 31’e yükseltti. Uzunköprüspor ise bu mağlubiyet ile 21 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10