Geniş çaplı üst düzey düzensiz göç toplantısı

Vali Aziz Yıldırım, Edirne'de 8 İlin Valilerinin katılımlarıyla gerçekleşen Ege Denizi'ne Kıyısı Olan İllerin Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı ile Trakya Bölgesel DÃ

14.02.2019 12:09:00 0
Geniş çaplı üst düzey düzensiz göç toplantısı

Trakya Bölgesel Düzensiz Göç ile Mücadele Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı’nda;  Trakya Bölgesinde yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu ve alınan tedbirler, düzensiz göçle mücadeleye yönelik görev yapabilecek askeri birlik veya genel kolluk güçlerinin değerlendirilmesi, yaşa dışı şekilde kara yoluyla gerçekleşen düzensiz göç akışının önlenmesine yönelik iller bazında yaşanan aksaklıklar ve bu konuda alınabilecek tedbirler ve iller arasında koordinasyon sağlanması yönelik konular görüşüldü.

 

BİR NUMARALARI ÜLKESİ HALİNE GELMİŞTİR

 

Toplantıda konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp “ Türkiye bugün dünyada en fazla göçmeni, kendi ülkesinde misafir eden konumundadır. Aynı zamanda Türkiye 2017 yılı içerisinde dünyada Uluslararası en fazla insani yardımı yapan ülkedir. İki açıdan da Türkiye dünyanın bir numaralı ülkesi haline gelmiştir. Bu rakamlar da bizler açısından düzensiz göçün ne derece önemli olduğunu göstermesi açısından son derece anlamlıdır. Bu çerçevede devlet ve ülke olarak belli tedbirleri alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bizim bir ulusal göç politikamız vardır, bu politika çerçevesinde alınan belli tedbirler, uygulamalar ve eylemler vardır. Bunlardan bir tanesi de iller arasında belli koordinasyonun sağlanmış olması ihtiyacıdır" dedi.

 

"DÜZENSİZ GÖÇE YÖNELİK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE NET BİR KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

 

Vali Canalp, düzensiz göçle mücadele kapsamında atılacak adımların önemine değinerek, "Bizler hepimiz bugün burada düzensiz göçle ilgili alacağımız tedbirlerle, kararlarla eğer uygulamada ortaya çıkan aksaklıklar varsa bunların giderilmesi noktasında yapacağımız uygulamalarla düzensiz göçe yönelik devletimizin karşı karşıya kalmış olduğu sorunların çözümüne net bir katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köçger, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İllerin İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri, İl Göç Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Trakya Ticaret Bölge Müdürlükleri temsilcileri ve Komutanlıklardan temsilciler katıldı.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10