Tekirdağ'ın enerji verimliliği masaya yatırıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Planlama ve Geliştirme Kurulu (KÜSİ) tarafından Enerji Verimliliği Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Topla

Çerkezköy 15.02.2019 13:21:00 0
Tekirdağ

Önceki gün Çerkezköy TSO Meclis Salonunda yapılan toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcıları Abdullah Kalkan ve Tayyar Şaşmaz, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı Grup Koordinatörü Burhan Güldibi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Bülent Eker, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve bölge OSB yetkilileri katılırken Çerkezköy TSO adına da Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin katıldı.

 

“4 FARKLI DESTEK VERMEKTEDİR”

 

Toplantıda Tekirdağ sanayisinde enerji verimliliği konusunda yapılacak çalışmalar değerlendirilirken, enerji verimliliği üzerine bölge kurumlarının yaptığı çalışmalar da ele alındı. Programda konuşan KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, “KOSGEB enerji verimliliğine yönelik 4 farklı destek vermektedir. Bunlar ön etüt, detaylı etüt, enerji üretimi ve verimlilik artırıcı destek başlıklarında toplanıyor. Aynı zamanda bölgenin ihtiyacı olan konularda tarafımıza yapılan başvurular da karşılık buluyor” sözlerini kaydetti.

 

“2020’YE KADAR SİSTEM OTURMUŞ OLACAK”

 

Programda daha sonra konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “ Konuyla ilgili OSB’ler, üniversiteler ve KOSGEB’le ortak çalışmalar yapıyorlar. Bölgeye hizmet edecek bir merkez kurmak istiyoruz. Bu konuda bir AB projesi yazdık ve kabul gördü. 2020’ye dek sistem oturmuş olacak ve hem beşeri analiz hem de saha araştırması yapabileceğiz” dedi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı Grup Koordinatörü Burhan Güldibi yaptığı sunumda enerji yöneticisi veya enerji birimi olmayan kurumlar ve OSB’lere cezai yaptırımın olduğunu ifade etti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Bülent Eker ise “Enerji verimliliği konusunda bölgemiz için mobil çözümler sunmalı. Enerji danışmanı sayısını aza indirgeyerek mobil çözümler yaratmalıyız” fikrini katılımcılar ile paylaştı.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI  


0282 726 91 91
0282 747 65 10