Danıştay 6. Dairesi'nin kararı emsal kabul edilsin

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti iktidarına seslendi. Ergene Havzasında yeraltı su kaynaklarının bitmek üzere olduğun

Tekirdağ 15.02.2019 14:04:00 0
 Danıştay 6. Dairesi

Danıştay 6. Dairesi’nin geçtiğimiz günlerde Trakya'da yeni termik santrallerin yapılmasının önüne geçecek örnek bir karar aldığını kaydeden Aygun, termik santral yapımı için 1/25000 ölçekli Tekirdağ İli Çevre Düzeni Planı'nda yapılmak istenen değişikliklerin iptal edildiğini ifade etti.

 

4 İNSANDAN BİRİ KANSERDEN ÖLÜYOR

 

Yeni kurulacak termik santrallerin bu su kaybını hızlandırarak büyük bir çevresel yıkıma neden olacağının Danıştay tarafından tescillendiğini söyleyen Aygun” Tekirdağ ve Trakya, kentleşmede en büyük sıkıntıyı yanlış sanayinin bedellerini ödeyerek çekmektedir. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de 4 insandan biri kanserden ölmektedir. Danıştay da kararı ile Ergene Havzası'nda sürdürülebilirlik ilkesinin ve kamu yararının önemine vurgu yapmıştır. Danıştay mutlak kuru tarım arazisi niteliğinde olan Tekirdağ'da kırsal kalkınmanın önemine işaret etmiş, termik santral için plan değişikliği talebinin şehircilik ilkelerine uymadığını ortaya koymuştur. Buradan çıkarılacak ders, artık Trakya'da yeni termik santrallerin yapılmaması, Danıştay kararı çerçevesinde bu yöndeki planların iptal edilmesidir, aksi hâlde yatay şehirleşme için bile alan kalmayacaktır” dedi.

 

“SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ”

 

Aygun “Andımız konusundaki kararı uygulamayan iktidarın artık güçler ayrılığı ilkesine uyması gerektiğini sizlere hatırlatmak istiyorum. Zira yargıya bu kadar sağır kalırsanız ileride vebaliniz çok daha ağır olacaktır. Yeni termik santrallerle Tekirdağ'ı yaşanamaz hâle getirmeye kimsenin hakkı yoktur, biz bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar savaşacağız” dedi.

           

           Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10